vko.33 // 18.8.2024

FC Lahti taisteli onnellakin pisteen Maarianhaminasta (IFK Mariehamn-FC Lahti 0-0)

Kuva: Veikkausliiga

FC Lahden vaikea vierasreissu Maarianhaminaan IFK Mariehamnia vastaan tuotti pisteen maalittoman tasapelin myötä..

Vierasjoukkue FC Lahti oli vaikeuksissa koko ensimmäisen jakson. Lahti ei päässyt IFK Mariehamnin prässin alta pois, eivätkä pitkät avaukset tuottaneet tulosta. IFK sai ottelun alussa vaarallisia erikoistilanteita, mutta lahtelaispuolustus blokkasi vetoja uhrautuvasti.

Ensimmäisen jakson paras paikka tuli valmentajaansa viikolla vaihtaneelle kotijoukkueelle hieman vartin pelin jälkeen. Hugo Cardoso keskitti ja Adam Larsson jatkoi päällään. Pallo kuitenkin kimmahti yläputkeen ja Lahti selvisi tilanteesta kuivin jaloin. Larsson pääsi kokeilemaan myös hieman jakson puolivälin jälkeen. Jayden Reid keskitti, mutta Larsson painoi huippupaikasta ohi maalin. IFK:n kolmas huippupaikka tuli hieman puolen tunnin pelin jälkeen. Daniel Enqvist leikkasi sisään ja ampui. Osku Maukonen Lahden maalilla venyi ja IFK sai jälleen yhden lukuisista kulmista. Lahti kuitenkin kesti jakson kestäneen kotijoukkueen vyörytyksen ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen jakson alussa Lahti sai paikkansa. Benjamin Mulahalilovićin keskitys tuotti vaikeuksia IFK-kassari Matias Riikoselle. Kassari nyrkkeili pallon Michael Lópezille. Argentiinalainen ehti reagoimaan ja sai hyvän puskun, mutta pallo jysähti pystypuuhun.

IFK sai jakson edetessä jälleen prässinsä toimimaan ja Lahdella oli vaikeuksia pallonhallinnassa. Kentälle vaihdettu Tehe Olawale löysi syötöillään useasti Adam Larssonin ja "läheltä piti" -tilanteita riitti Lahden maalilla. Tunnin kohdalla kapteeni Mikko Viitikko blokkasi Larssonin yrityksen ja vartti ennen loppua tolppa pelasti Lahden.

Lahti kuitenkin onnistui luomaan vielä yhden huippupaikan kesken IFK:n vyörytyksen. Luquinhas ja Mulahalilović pelasivat näppärästi seinäsyötöillä tilaa ja Mulahalilović pääsi ampumaan. Painava veto kiersi hyvin ja se tuotti vaikeuksia Riikoselle. Kotijoukkueen puolustus kuitenkin siivosi pallon väljemmille vesille ja pisteet jaettiin saarella lukemin 0–0.