AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 19.8.2024

FC Hakan Friberg haluaa cupin finaaliin – ”Hieno mahdollisuus”

FC Hakan Friberg haluaa cupin finaaliin – ”Hieno mahdollisuus”

Niklas Friberg tiedostaa cupin tärkeyden. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka taistelee Suomen Cupin finaalipaikasta keskiviikkona, kun se saa Tehtaan kentälle vastaansa FC Interin. Ottelussa tehdään samalla suomalaista jalkapallohistoriaa.

FC Haka on Suomen Cupin historian toiseksi menestynein joukkue ja cupin juuret ovat Valkeakoskella syvällä. Sen tiedostaa myös Niklas Friberg.

- Kyllähän 12 cup-mestaruutta kertoo siitä, että Haka on todella menestynyt cup-seura ja cupilla on iso merkitys faneille ja koko kaupungille. Se on meille pelaajillekin todella tärkeä ja hieno mahdollisuus. Nyt olemme kahden voiton päässä sen voitosta, Friberg tunnelmoi Hakan sivuilla.

Cupin finaaliin Valkeakoskelta on perinteisesti lähtenyt cup-juna Helsinkiin. Nyt finaali pelataan Tammelassa ja mikäli Haka tiensä finaaliin raivaa, niin cup-juna pyritään järjestämään myös Tampereelle.

- Olen kuullut, että sellaisia on ennen järjestetty ja Helsinkiin on lähtenyt iso joukko Haka-faneja. Olisi tosi hienoa, jos sellainen tulisi myös Tammelaan, mutta tässä on kuitenkin Inter-ottelu vielä edessä. Ensin pitää hoitaa se, Friberg toppuuttelee.

Hakan ja Interin Suomen Cupin välierässä tehdään samalla suomalaista jalkapallohistoriaa, sillä se on ensimmäinen ottelu Suomessa, jossa on VAR käytössä. Friberg liputtaa VAR:n puolesta.

- VAR kuuluu moderniin jalkapalloon ja on hyvä, että sitä aletaan hiljalleen ottaa käyttöön myös täällä. Se on jo monessa maassa käytössä ja jos haluamme pysyä kehityksessä mukana, on se otettava käyttöön myös Suomessa, Friberg toteaa.

Suomen Cupin välierä FC Haka-FC Inter Tehtaan kentällä keskiviikkona 21.8. kello 18.00.

Lisää uutisia