AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 19.8.2024

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 20: Onko tässä kauden paras hankinta?

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 20: Onko tässä kauden paras hankinta?

AJ Marcucci on vakuuttanut Gnistan-maalilla. (Kuva: Juhani Järvenpää)

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehityspäällikkö Eero Tuominen tuo esiin mielipiteitään, jotka saattavat lukukertojen jälkeen muuttua jo faktoiksi. Lukijasta riippuen. Tälläkään viikolla Veikkausliigan ilmiöt eivät sisällä maksettua mainontaa tai kirjoitusvirheitä.

Alkuun yksi fakta: Jalkapallo on joukkuelaji. Yksin ei pärjää ja kaikkia kentällä olevia tarvitaan menestyksen eteen.

Siitäkin huolimatta joskus yksi pelaaja voi olla se, joka ratkaisee suunnan muutoksen parempaan.

Veikkausliigasta sellainen pelaaja löytyy kovia kokeneen Gnistanin maalilta. Amerikkalaisvahti Anthony "AJ" Marcucci saapui Oulunkylän ylpeyden riveihin tilanteessa, jossa vuorollaan Mathias Nilsson ja Jiri Koski saivat riittävästi mahdollisuuksia ykkösvahdin työtehtäviin, mutta ilman ratkaisevia sekä ennen kaikkea toisteisia onnistumisia.

25-vuotias jenkkivahti debytoi kahden harjoituksen jälkeen FC Interiä vastaan vieraskentällä. Kuin merkiksi tulevasta debytantti pelasti Gnistanille tasapelipisteen viime hetkien rankkaritorjunnallaan.

Tämän jälkeen Gnistanin valmennusjohdon tuskin on tarvinnut maalivahtivalintoja sen kummemmin miettiä. Joukkuelajeissa vahvoilla tolppien väliin on useimmiten se, joka pystyy ottelusta toiseen tarjoamaan omalle joukkueelleen mahdollisuuden voittoon.

Eli kansankielellä tekee siis sellaisia ratkaisuja maalinsuulla, että oman joukkueen maalinteon onnistuessa seurauksena on hyvin usein kolme pistettä.

Ja katso! Näinhän Marcuccin kohdalla on juuri käynyt. Inter-tasapelin jälkeen Marcucci on torjunut Gnistanille kolmesta ottelusta saman verran voittoja. Ja edelliset kaksi voittoa ovat päättyneet kaiken lisäksi nollapeliin.

Marcuccin olemus on juuri se mitä Gnistanin puolustuspäähän tarvittiin. Aitoa johtajuutta, loisteliasta jalalla pelaamista sekä venymiskykyä niihin torjuntoihin, jotka ratkaisevat otteluja tai vähintään kääntävät niiden momentumia.

Otsikon kysymykseen lienee kohteliasta vastata tässä vaiheessa. Kyllä, AJ Marcucci on Veikkausliigakauden paras, mutta samalla myös ilmiömäisin hankinta.

Ja tämäkin vielä!

Yli 4000 katsojaa "naatiskeli" sunnuntai-iltana Kuopion Palloseuren tukena ja takana, kun keltamustat kaatoivat Ilveksen massiivisen isossa ottelussa. Komea luku, joka antaa luvan odottaa yli 5000 katsojan yleisömääriä, kun mestaruustaistelu käynnistyy Mestaruussarjassa.

Eikä tätäkään voi unohtaa!

Vaasan Palloseura tarjosi puolestaan sunnuntai-iltana seuran 100-vuotisen historian arvoisen esityksen juhlaottelussaan FC Hakaa vastaan. "Raita" nousi kahden maalin takaa komeaan 3–2-voittoon ja samalla tositarkoituksella mukaan taisteluun paikasta Mestaruussarjaan. Päävalmentaja Jussi Nuorelan reaktioista maalin jälkeen näkyi, että merkitsi paljon. Erittäin paljon.

Lisää uutisia