AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 19.8.2024

VPS vahvisti vielä hyökkäystään - kokenut nigerialainen Emmanuel Ogude sopimukseen

VPS vahvisti vielä hyökkäystään - kokenut nigerialainen Emmanuel Ogude sopimukseen

Kuva: Apollo Photo

VPS saa kesän siirtoikkunassa vielä toisen vahvistuksen hyökkäyspäähän, kun nigerialainen Emmanuel Ogude liittyy Raidan vahvuuteen.

Viikon testillä Vepsussa ollut Ogude vakuutti seuran tekemisellään, jonka myötä VPS kiinnittää hyökkääjän loppukauden kattavalla sopimuksella.

30-vuotias nigerialaiskärki tunnetaan vahvana, nopeajalkaisena hyökkääjänä, jonka vahvuuksiin lukeutuvat ohittamistaito kaksinkamppailuissa sekä tehokas viimeistely. Aiempaa kokemusta Ogudella on mm. Israelin pääsarjasta, Tanskan kolmelta korkeimmalta sarjatasolta, sekä Kuwaitin Valioliigasta. Oguden työmoraali on korkea, ja hyökkääjä on valmis auttamaan joukkuetta antaen parastaan koko loppukauden ajan.

Ogude on viettänyt Vaasassa hieman yli viikon, ja kertoo seuran sekä kaupungin vakuuttaneen hänet monella eri osa-alueella. Veikkausliiga on hänelle kuitenkin vielä suhteellisen uusi sarja, johon nigerialainen kertoo tutustuvansa koko ajan paremmin ja paremmin.

- ⁠Vaasa on hieno kaupunki, ja tunnelma on täällä loistava. Seura on täynnä ehdottomia ammattilaisia, ja tunsin oloni heti todella tervetulleeksi. Kaikki pelaajat ottivat minut lämpimästi vastaan, ja he ovat esitelleet minulle kaupunkia kuluneen viikon aikana. Kaikki vaikuttaa hienolta, ja en malta odottaa, että pääsen pelaamaan.

- ⁠Olen pelannut siellä sun täällä urani aikana, mutta suurimman osan ajastani olen viettänyt Tanskassa pelaten kolmella korkeimmalla sarjatasolla. Suomi ja Veikkausliiga ovat mielenkiintoisia, ja sarja vaikuttaa korkeatasoiselta. En osaa vielä sanoa, kuinka paljon eroavaisuuksia Veikkausliigassa on Superliigaan verrattuna. Se selviää kentällä, Ogude pohtii.

Ensimmäisen VPS-ottelunsa Ogude pääsi todistamaan katsomosta ihastellessaan Vepsun ainutlaatuista takaa-ajovoittoa Raidan 100-vuotisjuhlaottelussa. Ogude kertoo, että joukkueen lisäksi ihmisten luoma tunnelma teki nigerialaishyökkääjään suuren vaikutuksen.

-⁠ ⁠Oli erittäin hienoa katsoa seuran 100-vuotisjuhlaottelua, ja hämmästyin, kuinka hienosti kannattajat olivat mukana. He auttoivat joukkuetta valtavasti, ja se on ihailtavaa. Heidän panoksensa oli korvaamaton. Odotan innolla sitä, että pääsen kokemaan sen yhteyden kannattajiin pian kentällä, Ogude kertoo.

Ogude kertoo olevansa puhdas maalintekijä, mutta ennen kaikkea tiimipelaaja, joka painottaa elävänsä ja hengittävänsä joukkueelle. Joukkueen loppukauden tavoite on täten myös Oguden tavoite.

- ⁠Kentällä kykenen auttamaan joukkuetta monin eri tavoin. Olen voimakas, nopea, ja ennen kaikkea tiimipelaaja. Maalintekijänä tietysti rakastan tehdä maaleja, sekä luoda vaarallisia maalipaikkoja myös joukkuetovereilleni.

- ⁠Kävimme joukkueen kanssa yhteisiä tavoitteitamme läpi, ja totta kai loppukauden tavoite on päästä kuuden parhaan joukkoon. Oma henkilökohtainen tavoitteeni on auttaa joukkuetta pääsemään ylempään loppusarjaan, ja auttaa joukkuetta parhaani mukaan, mikäli saan sen mahdollisuuden, Ogude toteaa.

Lisää uutisia