vko.34 // 21.8.2024

Gnistan jatkaa voittoputkessa (Gnistan-IFK Mariehamn 2-1)

Kuva: Juhani Järvenpää

Gnistan venytti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi kotonaan IFK Mariehamnin maalein 2-1.

Kipinä-keskiviikko käynnistyi Töölön Bolt Arenalla kotijoukkueen pienoisella hallinnalla. Avausmaalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue IFK, kun Michael Fonsell laukoi 7. minuutilla saarelaiset johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Maalin jälkeen pelin painopiste siirtyi vahvemmin IFK:n kenttäpuoliskolle.

Gnistan oli lähellä tasoittaa ottelun, kun 28. minuutilla Vertti Hännisen laukaus pienestä kulmasta painui hieman ohi takatolpan. Kokonaisuudessaan kamppailun ensimmäinen puoliaika jäi melko köyhäksi ainakin maalipaikkojen suhteen. Gnistan oli selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta IFK:n vastahyökkäykset olivat ajoittain vaarallisia. Viimeiset ratkaisut olivat kuitenkin heikkoja kentän molemmissa päädyissä, joten tauolle lähdettiin saarelaisten 0-1-johdossa.

Gnistan sai toiselle jaksolle loistavan alun, kun muutaman minuutin pelin jälkeen Vertti Hänninen ja Saku Heiskanen pelasivat näyttävästi yhteen kentän oikealla laidalla. Heistä jälkimmäinen murtautui rangaistusalueen sijaan ja sijoitti tolpan kautta pallon vieraiden maaliin.

Illan kolmas osuma oli lähellä, kun Gnistanin Elias Äijälä karkasi läpiajoon 60. minuutilla. Nuorukaisen sijoitus kohti etutolppaa jäi kuitenkin vaisuksi, joten ottelu jatkui tasalukemissa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Vertti Hänniselle avautui kaksi hyvää paikkaa laukoa rangaistusalueen tuntumasta pallo IFK:n maaliin, mutta ensimmäinen yritys painui ohi ja toiseen venytti tielle IFK-maalivahti Matias Riikonen.

Alkoi näyttämään jo siltä, että pisteet menevät kamppailussa jakoon. Gnistan ja Joakim Latonen olivat kuitenkin eri mieltä, sillä 85. minuutilla Latonen puski kulmapotkusta pallon IFK-maaliin. Osuma jäi illan viimeiseksi, joten pisteet menivät Kipinälle maalein 2-1.