AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 21.8.2024

IFK Mariehamn hakee sopivinta kokoonpanoa Gnistania vastaan - "Kierrätystä on odotettavissa"

IFK Mariehamn hakee sopivinta kokoonpanoa Gnistania vastaan - "Kierrätystä on odotettavissa"

Gary Williams on hionut Grönvittin maalintekoa alkuviikon. (Kuva: Elis Åberg / IFK Mariehamn)

IFK Mariehamnin uusi päävalmentaja Gary Williams lähtee keskiviikon Gnistan-otteluun luottavaisena, mutta samalla vastustajan vahvuuden tiedostaen.

Williamsin ensimmäinen ottelu vastuussa oli sunnuntaina FC Lahtea vastaan. Peli-ilme oli Grönvittillä hyvä ja joukkue loi vaarallisia paikkoja – mutta ei maaleja. Maalintekoon onkin keskitytty alkuviikosta.

- Ehdottomasti niin. Meillä on mahtavia pelaajia, jotka pystyvät tekemään hyviä asioita boksissa ja sen ympärillä. Meillä oli paljon paikkoja [Lahtea vastaan] ja nyt pitää vain parantaa viimeistelyä ja tarkkuutta, Williams sanoo Nya Ålandille.

Keskiviikon vastustaja Gnistan on viime viikot ollut hyvässä nosteessa ja tämä toki tiedetään hyvin myös IFK-leirissä.

- Edessä on kova ottelu. Gnistan on sitten edellisen kohtaamisemme tehnyt aika lailla muutoksia. He ovat hankkineet uusia, kokeneita pelaajia ja sen myötä tulokset ovat parantuneet selkeästi, Williams toteaa.

- Meidän pitää kuitenkin keskittyä omaan peliimme ja loppujen lopuksi tulos riippuu siitä, kuinka pystymme käyttämään omia vahvuuksiamme parhaalla tavalla.

Vaikka esitys FC Lahtea vastaan oli pelillisesti hyvä, Williams aikoo kierrättää pelaajiaan ainakin jonkin verran jo sen takia, että meneillään on tiukka kolmen ottelun viikko.

- Otamme mukaamme paljon energiaa sunnuntain ottelusta. Etäisyydet ja kentälle jätetty voima olivat parhaimpia elleivät parhaat tähän mennessä tällä kaudella. Olisi kuitenkin naiivia ajatella, että vain valitsemme 11 pelaajaa ja he pelaavat kolme ottelua peräjälkeen – ajatellen etenkin sitä, että kohtaamme KuPS:n sunnuntaina.

- Meidän täytyy valita ne pelaajat, jotka sopivat parhaiten aina kulloiseenkin otteluun, joten kierrätystä on odotettavissa, Williams sanoo.

Gnistan - IFK Mariehamn Bolt Arenalla keskiviikkona 21.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Nya Åland
Lisää uutisia