AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 20.8.2024

Ennakko: Gnistan-IFK Mariehamn

Ennakko: Gnistan-IFK Mariehamn

Kuva: Juhani Järvenpää

Gnistan ja IFK Mariehamn kohtaavat keskiviikkona 14. sarjakierroksen rästiottelussa, joka oli määrä pelata heinäkuun 14. päivä Oulunkylässä

Gnistan venytti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi sunnuntaina kaataen AC Oulun 2-0 lukemin. Voitto nosti Gnistanin sarjassa kahdeksanneksi ohi AC Oulun ja huomisen ottelun voittamalla Kipinä nousisi mukaan taisteluun jopa seitsemännestä sijasta karistaen samalla alempana olevia joukkueilta kannoiltaan.

IFK Mariehamn sai tappioputkensa poikki sunnuntaina 0-0-tasapelillä FC Lahtea vastaan. Pistettäkin tärkeämpi oli ehkä selkeä muutos peli-ilmeessä valmentajanvaihdoksen myötä.

- Oli tietysti ikävää, ettemme pystyneet voittamaan ottelua, mutta pelillisesti esityksemme oli hyvä. Hallitsimme ottelua olemalla aktiivisia, menemällä laajalla rintamalla boksiin, hankkimalla kulmapotkuja ja muuta. Vain maalit puuttuivat, mutta kuten sanottua, se oli kuitenkin askel oikeaan suuntaan, Grönvitt-kapteeni Robin Sid arvioi.

Joukkueiden toukokuinen kohtaaminen Maarianhaminassa päättyi pelitapahtumien valossa melko oikeutettuun 1-1 tasatulokseen. Kokenut Sebastian Dahlström laukoi kotijoukkueen edelle jo 16. minuutilla, mutta Benjamin Tatar tasasi puntit 10 minuuttia myöhemmin.

Lyhyestä valmistautumisajasta huolimatta Gnistan on tehnyt kaikkensa ollakseen mahdollisimman valmiina huomiseen otteluun.

- Vietimme maanantain ja tiistain minileirillä Eerikkilän ensiluokkaisissa olosuhteissa palautuen ja valmistautuen keskiviikon matsiin, sanoo päävalmentaja Jussi Leppälahti.

- Tiedossa on taas kova peli. Mariehamnilla on uuden valmentajan tuoma energia päällä ja he pelasivat dominoivasti Lahtea vastaan. Meidän pitää tehdä valtava työmäärä ja saada taas oma pelimme rullaamaan hyvin niin meillä on mahdollisuus!

Askeleita eteenpäin sunnuntaina ottaneen IFK Mariehamnin pitää ottaa jälleen keskiviikkona, sillä Gnistanin iskukyky on hyvin tiedossa.

- Gnistanille on tullut muutamia uusia pelaajia sitten edellisen kohtaamisemme. Ehkä ensimmäisenä mieleen tulee Tim Väyrynen, sillä hänen myötään on muuttunut paljon. Jos he laittavat Väyrysen ja Enkerudin kärkeen, siinä meille on kaksi isoa kaveria vartioitavanamme omassa boksissamme.

- Gnistan on tällä hetkellä hyvässä iskussa ja meiltä vaaditaan maksimisuoritus, jotta saamme jotain mukaamme Helsingistä, Sid sanoo.

Sunnuntain ottelussa Gnistan otti avainpelaajat ajoissa vaihtoon keskiviikon koitosta silmällä pitäen. Leppälahti korostaakin, että pelaajatilanne näyttää erittäin hyvältä huomisen ottelun alla.

- Pelaajatilanne on sama kuin sunnuntaina. Kaikki ovat palautuneet täydellisesti ja ovat tuoreina, hienoa päästä pelaamaan taas!

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Kuukasjärvi Arttu
AET 2: Kiistala Jarno
4.ET: Vuorinen Juuso


Gnistan - IFK Mariehamn Bolt Arenalla keskiviikkona 21.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Gnistanin verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut
Lisää uutisia