AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 22.8.2024

Santeri Haarala Ilveksestä Djurgårdeniin - "Hän jos kuka on ansainnut tämän uuden askeleen"

Santeri Haarala Ilveksestä Djurgårdeniin - "Hän jos kuka on ansainnut tämän uuden askeleen"

"Sande" Haaralan ura jatkuu Ruotsin kentillä. (Kuva: Jimi Soinila)

Ilves-kasvatti Santeri Haarala siirtyy Ruotsin pääsarjaan Djurgårdens IF:ään, jonka Ilves kohtasi Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella.

24-vuotias Santeri Haarala iski tällä kaudella Veikkausliigassa 17 ottelussa kymmenen maalia ja antoi kolme maalisyöttöä. Konferenssiliigan karsinnoissa hän teki neljässä ottelussa yhden maalin, pohjusti kaksi ja osui myös rangaistuspotkukilpailussa FK Austria Wieniä vastaan. Suomen Cupin ottelussa Haarala laukoi kaksi maalia, ja Liigacupin kuudessa ottelussa hän merkkautti viiden maalinsa ohella kaksi maalisyöttöä. Hyökkääjä voitti Liigacupin maalipörssin ja oli siirtonsa hetkellä myös Veikkausliigan maalipörssin jaetulla kärkisijalla.

Ilveksen ja Haaralan helmikuun lopussa solmima jatkosopimus olisi ulottunut vuoden 2026 loppuun, joten Djurgården maksaa hänestä merkittävän siirtokorvauksen. Hyökkääjä oli viime kaudellakin Ilveksessä Veikkausliigan paras suomalainen maalintekijä.

Jo SM-pronssijuhliin päättyneen kauden 2017 viimeisessä ottelussa ensiesiintymisensä Ilveksen miesten edustusjoukkueessa tehnyt Haarala on pelannut uransa aikana Veikkausliigassa myös KuPS:ssa kausina 2021–2022 sekä lyhyemmät jaksot TPS:ssä kaudella 2020 ja RoPS:ssa kaudella 2019. Hyökkääjä on tehnyt Veikkausliigassa yhteensä 116 ottelussa 26 maalia, joista Ilveksen paidassa 63 ottelussa 18 maalia. Hän voitti Suomen Cupin Ilveksessä vuosina 2019 ja 2023 sekä KuPSissa 2021 ja 2022. Kuopiossa hyökkääjän tilille kertyi myös kaksi SM-hopeaa.

Ilves Edustus Oy:n toimitusjohtaja Risto Niklas-Salminen ja urheilutoimenjohtaja Miika Takkula kiittävät Haaralaa Ilveksen eteen tehdystä työstä ja sanovat hyökkääjän ansainneen mahdollisuutensa ottaa seuraava askel urallaan.

– Ilves ymmärtää pelaajan halun siirtyä ulkomaille, emmekä halunneet olla esteenä hänen kehitykselleen. Olemme tyytyväisiä siitä, millaisen mahdollisuuden Santeri saa uudessa liigassa ja seurassaan Djurgårdenissa. Hän on tehnyt erinomaisesti töitä viimeisen kahden kauden aikana pelatessaan Ilveksessä. Toivotamme kaikkea hyvää Santerille. Vaikka profiilipelaajamme siirtyy nyt pois Ilveksen vahvuudesta, on selvää, että tavoitteemme eivät ole muuttuneet. Tavoittelemme edelleen europaikkaa ensi kaudelle, Niklas-Salminen toteaa.

– Valtavan suuri kiitos Santerille kaikesta Ilveksen eteen tehdystä merkittävästä työstä. Hän edustaa kaikin tavoin parasta versiota ilvesläisyydestä – niin taustansa, pelitaitojensa kuin periksiantamattoman persoonansakin puolesta. Tämä siirto on monessa mielessä merkityksellinen sekä seuralle että Santerille itselleen. Hän jos kuka on todella kovalla pyyteettömällä työllään ansainnut tämän uuden askeleen urallaan. Toivotamme Sandelle kaikkea hyvää ja menestystä uusiin haasteisiin, Takkula kommentoi.

4-vuotiaana Ilves Futis-Liigassa Annalan Salamoiden kaupunginosajoukkueessa jalkapalloharrastuksensa aloittanutta ja koko Ilves-pelaajapolun läpi kulkenutta Haaralaa ovat tukeneet matkan varrella myös useat juniorivalmentajat, Tampereen koulut ja Tampereen Urheiluakatemia sekä lukuisat Ilveksen vapaaehtoistyöntekijät, jotka ovat olleet tärkeässä roolissa jo hänen jalkapalloharrastuksensa alkuvuosina Annalan hiekkakentillä.

Santeri Haarala siirtyy Djurgårdeniin kiitollisena kasvattajaseuransa tuesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

– Haluan kiittää koko Ilves-perhettä. Ilman Teitä en olisi päässyt tähän pisteeseen ja tavoittelemaan unelmiani ulkomaan kentille. Loistava valmennus ja seuran taustahenkilöt vuosien varrella, erinomaiset pelikaverini, mahtavat kannattajat sekä Tammelan henki jäävät syvälle sydämeeni.

- Toivottavasti saan vielä joskus mahdollisuuden pelata Ilveksessä. Toivotan kaikkea hyvää Ilvekselle loppukauteen, Haarala lähettää terveiset koko seurayhteisölle.

Lisää uutisia