AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 23.8.2024

Barcelonan kasvatti vahvistamaan SJK:n hyökkäystä

Barcelonan kasvatti vahvistamaan SJK:n hyökkäystä

Kuva: Mika Alavesa / SJK

SJK ja Guinean sekä Espanjan kansalaisuudet omaava Mamadou Saïdou Bah ovat tehneet pelaajasopimuksen kausista 2024-2025.

Sopimus sisältää myös jatko-option kaudesta 2026. Elokuussa 2003 Guinean pääkaupungissa Conakryssa syntynyt Bah on pelipaikaltaan hyökkääjä. Häntä kuvataan vauhdikkaaksi pelaajaksi joka on nopealiikkeinen pallon kanssa. Hänen viimeistelytaitonsa on myös erinomainen.

Kolmevuotiaana Espanjaan muuttanut, nyt 21-vuotias Bah on FC Barcelonan kasvatti. La Masian juniorimyllyn läpi käynyt pelaaja nousi aina Barcelonan reservijoukkueeseen asti, ja on käynyt sieltä lainalla neljännellä sarjaportaalla katalonialaisessa UE Olotissa ja Länsi-Espanjan CD Badajozissa. Kyseisen sarjan, Segunda Federaciónin, joukkueista monet ovat La Liga -sarjojen reservijoukkueita. Sopimus Barcelonan kanssa päättyi kesällä 2024, ja Bah siirtyy vapaalla siirrolla Seinäjoelle.

Mielenkiintoisena kuriositeettina mainittakoon, että Bahin pelatessa Olotissa Copa Del Rey -ottelun Levantea vastaan, oli hänen kanssaan avauskokoonpanossa samassa joukkueessa myös SJK:ta kaudella 2016 edustanut ja Suomen Cupinkin voittanut Aimar Moratalla.

Lisää uutisia