AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 23.8.2024

Timo Stavitski siirtyy FC Interistä Ruotsin pääsarjaan

Timo Stavitski siirtyy FC Interistä Ruotsin pääsarjaan

Suuntana Ruotsi. (Kuva: Juha Tamminen)

Inter-hyökkääjä Timo Stavitski siirtyy Ruotsin Allsvenskanissa kuudentena olevan Mjällbyn riveihin.

Inter oli aiemmin elokuussa käyttänyt 25-vuotiaan Stavitskin sopimuksessa olleen option kaudesta 2025, mutta seurat pääsivät yhteisymmärrykseen siirtokorvauksesta ja muista yksityiskohdista jo kuluvassa siirtoikkunassa.

Stavitski saapui Interiin joulukuussa 2022 oltuaan pitkään sivussa kentiltä. Rikkonaisia vuosia seurasi kuitenkin vahvasti nousujohteinen ajanjakso Turussa. Vajaassa kahdessa kaudessa huippunopea Stavitski pelasi Interin hyökkäyksen laidalla kaikkiaan 43 Veikkausliigan ottelussa ja teki niissä kahdeksan hyväksyttyä maalia.

Päävalmentaja Vesa Vasara iloitsee pelaajan puolesta, vaikka kausi Interissä jääkin nyt kesken.

– Kova suoritus Timolta. Hän palasi pari vuotta sitten takaisin pelikentille pitkän poissaolon jälkeen ja löysi Interistä uuden kodin, jossa on yhteistyössä saatu Timo takaisin raiteilleen. Viime vuosi oli jo hyvä ja nyt koko ajan menee paremmin. Hän ansaitsee mahdollisuuden korkeammalla tasolla, Vasara toteaa Interin verkkosivuilla.

– Sääli tietenkin joukkueen kannalta, kun menetetään hyvä pelaaja, mutta tämä antaa nyt myös mahdollisuuden muille nousta esiin. Ajankohtana tämä on toki haastava, mutta tämä on osa Interin strategiaa – meidän pitää pyrkiä menestymään kentällä, ja myös saada tulovirtoja pelaajamyynneistä. Ne ovat tärkeitä, Vasara painottaa.

Vasara antaa samalla onnentoivotukset tulevaan.

– Erittäin iso kiitos Timolle näistä kuukausista, mitä olemme työskennelleet yhdessä. Hän on hieno mies, ja toivotan kaikkea hyvää jatkoon ja Ruotsin valloitukseen. Ei muuta kun kaikki irti ja vahva sisääntulo joukkueeseen, Vasara päättää.

Lisää uutisia