AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 24.8.2024

Ennakko: FC Lahti-VPS

Ennakko: FC Lahti-VPS

Kuva: Juha Tamminen

Neljä tappiotonta ottelua putkeen pelannut FC Lahti saa vieraakseen ylemmän loppusarjan paikasta kamppailevan satavuotisjuhlavuottaan viettävän Vaasan Palloseuran.

FC Lahti on napannut kahdesta edellisestä kotiottelustaan kotiyleisön valtavan tuen siivittämänä kaksi komeaa voittoa. Nyt Lahti pääsee jälleen kotinurmelle, jossa peli on viime aikoina kulkenut.

FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte haluaa, että Hiihtiksestä tulee myös huomenna sellainen paikka, jossa vastustaja ei halua pelata.

– Viime kotipelimme ovat päättyneet positiivisesti ja haluamme jatkaa siitä. Haluamme, että meitä vastaan on vaikea pelata etenkin kotona ja vastustajat eivät halua tulla tänne. Siinä tarvitsemme myös yleisön tukea. Tarvitsemme sitä energiaa, joka katsomosta lähtee kentälle etenkin näissä syksyn peleissä.

- Emme kuitenkaan voi elää menneessä ja muistella liikaa kahta edellistä kotipeliä, vaan meidän tarvitsee katsoa eteenpäin. Olemme vielä lähellä sarjataulukon pohjaa, joten tämä on meidän matkallamme jälleen yksi finaali, Duarte kertoo.

Vepsun viime ottelun takaa-ajovoitto nosti Raidan takaisin sarjan kuudennelle sijalle, ja parhaillaan paikka kuuden parhaan joukossa on vaasalaisille vain loppukirin päässä. Tämä paikka on kuitenkin vielä uhattuna, kun takana kummittelevat FC Inter ja IF Gnistan ovat liittyneet taisteluun sarjan kuudennesta sijasta. Voitolla tulevana sunnuntaina VPS olisi lähellä varmistaa paikkansa ylemmässä loppusarjassa, joka mahdollistaisi jopa taistelun mitaleista joukkueiden välisten piste-erojen ollessa varsin pieniä.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo Lahden muuttuneen kuluvan kauden aikana radikaalisti, jonka seurauksena vaasalaisjoukkue joutuu olemaan varuillaan sunnuntain kierroksella etenkin puolustuspäässään. Runkosarjan viimeiset kierrokset tuovat Nuorelan mukaan äärimmäisen paljon jännitystä sarjataulukkoon, joka tietää armotonta kilpailua paikasta ylemmässä loppusarjassa.

- Lahti vaihtoi valmentajaa, ja sen myötä joukkueeseen on tullut selkeä muutos sekä rytminvaihdos. Joukkue on saanut myös laadukkaita pelaajia lisää, ja täten Lahti on hyvin erilainen verrattuna siihen joukkueeseen, jonka kohtasimme aiemmin kaudella. Pelaajahankinnat ovat tuoneet laatua hyökkäyspäähän, ja varsinkin Lopez on löytänyt nyt maalijyvän. He ovat vaarallinen joukkue, etenkin hyökkäyssuuntaan. Voitto voisi varmistaa paikkamme jo kuuden parhaan joukossa, ja se olisi meille massiivinen tulos. Etukäteen sanoisin, että jopa yksi piste voi olla todella tärkeä seuraavalta kierrokselta.

- Muidenkin joukkueiden tuloksia tulee nyt seurattua, vaikka lopulta oma tekeminen tietysti ratkaisee. Meillä on runkosarjaa kaksi peliä jäljellä, ja edessä ovat todella mielenkiintoiset kaksi kierrosta monen joukkueen kohdalla. Emme ole ainoita tässä tilanteessa kaikki pelaavat parhaillaan isoja pelejä, Nuorela toteaa.

Sunnuntain otteluun Lahti joutuu lähtemään varmasti ilman pitkäaikaispotilaita Julius Tauriaista ja Daniel Koskipaloa. Dylan Fox oli mukana jo Maarianhaminassa, mutta joutui lopulta istumaan katsomossa koko ottelun. Hän on kuitenkin Samuel Pasasen tapaan treenannut täysipainoisesti koko viikon joukkueen kanssa. Eemeli Virralle ja saarella kentän kesken pelin jättämään joutuneelle Jordão Cardosolle sunnuntain ottelu tulee vielä suurella todennäköisyydellä liian aikaisin.

Siirtoikkunan viime hetkillä FC Lahdessa on ovi käynyt molempiin suuntiin. Laitapuolustaja Akseli Puukko matkaa maanantaina uuteen osoitteeseen ja urallaan eteenpäin. Sisään ovat puolestaan tulleet puolustaja Tobias Karkulowski ja maalivahti David Mikhail. Molempien peliluvat ovat saapuneet ja kumpainenkin on valmennusjohdon käytettävissä sunnuntaina.

Myös VPS:ssa on tapahtunut pelaajaliikennettä, mutta ikävämpi uutinen on se, että kymmenen maalia tällä kaudella iskenyt Mads Borchers on loukkaantumisen takia sivussa mahdollisesti koko loppukauden.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Kemppinen Antti
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Matilainen Lassi


FC Lahti - VPS Lahden stadionilla sunnuntaina 25.8. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia