AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 27.8.2024

Hollantilaispuolustaja AC Ouluun - vankasti kokemusta useasta sarjasta

Hollantilaispuolustaja AC Ouluun - vankasti kokemusta useasta sarjasta

Leon Bergsma vahvistaa AC Oulua. (Kuva: AC Oulu)

AC Oulu ja puolustaja Leon Bergsma ovat solmineet pelaajasopimuksen kesään 2025 asti, joka sisältää option kauden 2026 loppuun.

Leon Bergsma saapuu AC Ouluun Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavasta SC Cambuurista. 186-senttisellä puolustajalla on myös kokemusta Hollannin pääsarjasta Eredivisiestä 24 ottelun verran saman joukkueen riveissä toissa kaudelta, joka päättyi Cambuurin tipahtamiseen. Lisäksi hänellä on vyöllään pari peliä Eredivisiessä AZ Alkmaarin riveistä.

- Olen erittäin iloinen, että pääsen Suomeen ja pelaan AC Oulussa. Odotukseni ja ajatukseni tälle kaudelle ovat, että pelaamme hyvää jalkapalloa ja saamme paljon pisteitä. Kuulin viime viikolla ensimmäistä kertaa, että seura oli kiinnostunut minusta. Minulle tuli heti hyvä tunne maasta ja seurasta, joten olin innoissani. Olen iloinen, että sopimus on nyt varmistunut ja että voin aloittaa, kommentoi Leon Bergsma saapumistaan seuraan.

Hollantilainen toppari on Ajaxin kasvatti ja hänellä on myös kokemusta oman maan ulkopuolelta, kun hän pelasi pari kautta Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Challenge Leaguessa. Kansainvälistä kokemusta hän on kartuttanut nuorisomaajoukkueisiin asti oranssipaitojen riveissä.

- Tulevaisuuden tavoitteeni pelaajana on pelata mahdollisimman monta ottelua ja pelata erittäin hyvin sekä johdattaa joukkuetta saamaan paljon pisteitä. Ensi kaudella sitten saavuttaa sarjataulukon kärkipäät sekä pelata viihdyttävää jalkapalloa faneille. Erityisesti haluan nauttia seurasta, kaupungista ja maasta, summaa Bergsma tulevaisuuden tavoitteitaan.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen näkee Bergsmassa potentiaalia isoon rooliin.

- Erittäin hienoa saada Leon Laivastonsinisiin. Leon on jo melko kokenut keskuspuolustaja vaikka on vasta 27-vuotias. Pelattuja sarjapelejä on hänellä vyöllään jo reilut 200. Leonin pelaamisessa näkyy 14 Ajaxissa vietettyä vuotta sekä kokemukset erilaisissa ympäristöissä ja joukkueissa.

- Kokeneena pystyy sopeutumaan varmaan melko nopeasti joukkueeseen, mutta todennäköisesti viikonlopun peli tulee liian nopeasti vastaan, varsinkin kun ottaa huomioon, että sen jälkeen on peleistä kahden viikon tauko. Tervetuloa AC Ouluun Leon!

Lisää uutisia