AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 27.8.2024

Ilvekseen kaksi uutta pelaajaa

Ilvekseen kaksi uutta pelaajaa

Kuva: Jimi Soinila

Ilves on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Adeleke Akinyemin kanssa. Sopimukseen sisältyy seuran optio ensi kaudesta. 26-vuotias nigerialainen on pelannut urallaan muun muassa Tšekin, Albanian, Norjan ja Latvian pääsarjoissa.

Samalla tamperelaisseura ilmoittaa, että 20-vuotias laitahyökkääjä Sander Sybrandy saapuu Ilvekseen lainalle Hollannin pääsarjaseurojen FC Twenten ja Heracles Almelon yhteisestä akatemiasta. Sybrandyn lainasopimus kattaa loppukauden ja sisältää Ilveksen option kahdesta seuraavasta kaudesta.

Akinyemi siirtyy Ilvekseen Tšekistä MFK Karvinán riveistä. Hyökkääjä ehti pelata elokuussa alkaneella kaudella 2024–2025 seuran kakkosjoukkueessa kaksi ottelua, joissa hän teki yhden maalin ja antoi yhden maalisyötön. Viime kaudella Akinyemille kertyi Tšekin pääsarjassa 27 ottelua ja neljä maalia. Vuoden 2023 alussa MFK Karvináan siirryttyään hän pääsi juhlimaan keväällä maan toisen sarjatason mestaruutta ja nousua pääsarjaan. Hyökkääjä teki kyseisen kevätkauden aikana 14 ottelussa kuusi maalia ja antoi kolme maalisyöttöä.

Albaniassa Akinyemi edusti KF Laçia tammikuusta 2022 helmikuuhun 2023. Hyökkääjä teki maan pääsarjassa 35 ottelussa yhdeksän maalia.

Norjassa Akinyemi pelasi vuosina 2018–2021. Ensimmäinen kausi IK Startin paidassa tuotti kolme maalia, mutta päättyi putoamiseen toiselle sarjatasolle. Seuraavan kauden alussa hyökkääjä mursi nilkkansa, mikä piti hänet pitkään sivussa ja johti rikkonaisiin vuosiin ennen siirtoa Albaniaan.

Kaudet 2017 ja 2018 Latvian pääsarjassa FK Ventspilsin joukkueessa olivat Akinyemin uran toistaiseksi tehokkaimmat. Yhteensä 38 liigaottelussa 23 maalia iskenyt hyökkääjä jakoi ensimmäisellä kaudellaan sarjan maalipörssin voiton ja oli toisella kaudellaan maalipörssin kolmas. Hän voitti Ventspilsissä myös Latvian Cupin kaudella 2017.

Kesällä 2018 ennen siirtoaan Norjaan hyökkääjä teki Eurooppa-liigan karsinnoissa neljässä ottelussa seitsemän maalia. Ensimmäisellä karsintakierroksella hän rokotti albanialaista KF Luftëtaria kuudesti ja toisella karsintakierroksella ranskalaista FC Girondins de Bordeaux'ta kerran.

Nigeriasta Eurooppaan siirryttyään hyökkääjä keräsi uransa alkuvuosina kokemusta myös Pohjois-Kyproksen ja Kosovon sarjoista.

– Päädyimme kartoittamaan profiililtaan hieman erityyppistä keskushyökkääjää tuomaan joukkueemme hyökkäyspeliin erilaisen vaihtoehdon. Adeleke Akinyemi on pelityyliltään suoraviivainen ja kamppailuista nauttiva työteliäs pelaaja. Hän voi pelata sekä targetin että toisen hyökkääjän roolissa. Adeleke pelasi menneellä kaudella isot minuutit, minkä myötä hänen pelivalmiutensa on hyvä loppukautta ajatellen. Nyt teemme kaikkemme, että hän sopeutuu nopeasti joukkueeseemme ja pelitapaamme, jotta hän on valmis auttamaan meitä kauden ratkaisupeleissä, kommentoi urheilutoimenjohtaja Miika Takkula Ilveksen sivuilla.

FC Twenten ja Heracles Almelon yhteisen akatemiapolun läpi kulkenut Sybrandy pelasi viime kaudella alle 21-vuotiaiden joukkueessa 27 liigaottelua, joissa hän teki 13 maalia ja merkkautti yhden maalisyötön. Toissa kaudella hän oli mukana myös FC Twenten miesten edustusjoukkueen kokoonpanossa neljässä Eredivisie-pääsarjaottelussa, joissa hän pääsi yhdessä kentälle ottelun loppuhetkiksi.

– Sander oli jo muutaman harjoituksen meidän mukanamme ja vakuutti lyhyessä ajassa valmennuksemme osaamisellaan ja etenkin potentiaalillaan. Sander on erittäin hyvän pelaajakoulutuksen FC Twenten organisaatiossa saanut teknisesti taitava laitahyökkääjä, joka viihtyy parhaiten vasemmalla laidalla, toteaa Takkula.

– Loppukauden aikana meillä on hyvä mahdollisuus nähdä, kuinka nopeasti Sander pystyy sopeutumaan meidän ympäristöömme, haastamaan pelaavaa kokoonpanoamme ja lisäämään kilpailukykyämme. Ilveksellä on optio kahdesta lisävuodesta, joten parhaimmillaan tämä sopimus antaa seuralle jatkuvuutta myös kausia 2025 ja 2026 ajatellen, Takkula painottaa.

Lisää uutisia