AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 27.8.2024

Roni Hudd siirtyy VPS:sta HJK-paitaan - "Kyllä siirto vähän jännittää"

Roni Hudd siirtyy VPS:sta HJK-paitaan - "Kyllä siirto vähän jännittää"

Roni Hudd vaihtaa mustavalkoraidan sinivalkoiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

19-vuotias laitahyökkääjä Roni Hudd vaihtaa VPS:n mustavalkoraidat HJK:n sinivalkoisiin.

Seurat sopivat siirrosta siirtoikkunan viimeisinä tunteina maanantaina. Huddin sopimus Klubissa ulottuu kauden 2026 loppuun ja sisältää option lisävuodesta.

Olet asunut ja pelannut aina Vaasassa. Jännittääkö siirto Suomen suurimpaan?

– Kyllä vähän! Sanoisin, että on tosi odottava fiilis, että pääsee täällä hommiin, Hudd hymyilee.

Vaasalainen löi itsensä läpi Veikkausliigassa toissa kaudella 17-vuotiaana. Liigapelejä on vyöllä 50 ja -maaleja kuusi. Viime kausikin sujui hyvin, mutta tämä vuosi on ollut toistaiseksi pettymys – liigassa minuutteja on huhtikuun puolivälin jälkeen kertynyt vasta seitsemästä viime pelistä.

– Pre-season meni pitkälti ohi loukkaantumisen takia. Pian sen jälkeen kun tulin kuntoon, loukkaannuin uudestaan, ja palasin pelikuntoon vasta kesäkuussa, Hudd kertaa vaikeaa sesonkia.

Eri maajoukkueikäluokat kiertäneelle Vepsun kasvatille hyvinkin moni pelaaja Boltin käytävillä on entuudestaan maajoukkueista tuttu: Edustusjoukkueesta Kai Meriluoto ja Miska Ylitolva, HJK Klubi 04:stä Alex Ramula, Kaius Simojoki, Ville Vuorinen, Marlo Hyvönen, Otto Hannula, Matias Ritari, William Grönblom, Lukas Kuusisto, Stanislav Baranov – ja myös 04:n nykyinen päävalmentaja Aleksi Lalli.

– Roni on saanut nuoresta iästä huolimatta jo paljon vastuuta Veikkausliigassa. Hän on älykäs ja taitava pelaaja, jolla on valtavasti potentiaalia, kuvailee HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Huddin pidemmän tähtäimen tavoitteet ovat monen muun nuoren klubilaisen tavoin Suomen rajojen ulkopuolella.

– Jos kaikki menee HJK:ssa hyvin, tietysti tavoitteet ja unelmat ovat ulkomailla. Mutta tämä tuntui nyt oikealta stepiltä. Kaikki suomalaiset pelaajat haluavat pelata Klubissa, ja täältä jengiä lähtee paljon ulkomaille. Mutta totta kai myös Suomen mestaruuden voittaminen kiinnostaa, ei se ole mikään salaisuus…

Hudd pukeutuu Klubissa pelipaitaan numero 20.

Lisää uutisia