AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 30.8.2024

"Emme me luovuta ikinä" - HJK vaikeuksien kautta voittoon

"Emme me luovuta ikinä" - HJK vaikeuksien kautta voittoon

Kuva kertoo paljon "Token" tunnelmista. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK:n torstai-ilta tuskin unohtuu ihan hetkeen ainakaan paikan päällä olleilta.

HJK nousi Konferenssiliigan playoff-kierroksen ratkaisevan osaottelun lisäajalla 0-1-tappioasemasta voittoon maalein 2-1 ja kukisti KÍ Klaksvíkin yhteismaalein 4-3.

– Voin tuottaa pettymyksen, sillä hirveän analyyttistä puhetta ei tähän hätään ole tarjolla. Huikea fiilis ja uskomaton joukkue. Tämä joukkue on ollut nyt sellaisen 4–5 viikkoa kasassa, ja on hitsautunut jatkuvasti paremmin yhteen, iloitsi HJK:n Toni Korkeakunnas ottelun jälkeen.

– Emme me tietenkään ole vielä valmiita, mutta tässä olemme rakentaneet joukkuetta sekä vedetty pre-seasonia. Nyt menimme lohkovaiheeseen, ja olemmehan me jollain tapaa mestaruustaistelussakin mukana. Ei tämä kaikkein helpointa ole ollut. Emme me luovuta ikinä. Muutaman kerran olemme jo haudanpartaalta nousseet aiemminkin, ja erityisesti tästä olen äärimmäisen ylpeä ja iloinen, Korkeakunnas tuumi.

Päävalmentaja uskoi joukkueeseen, vaikka varsinaisen peliajan loppua kohden alkoi näyttämään jo hieman epätoivoiselta. HJK kuitenkin puski miesylivoimalla kohti Klaksvíkin maalia ja lopulta tulosta myös tuli.

– He eivät päässeet enää mihinkään (lopussa). Saimme painetta koko ajan enemmän. Ajatukseni oli se, että tasoitamme, jonka jälkeen viemme ottelun jatkoajalle. En sitä rehellisyyden nimissä ajatellut, että kääntäisimme ottelun voitoksi varsinaisella peliajalla. Usko oli siihen, että yksi maali tehdään. Leen maali oli mukava bonus.

– Iso huojennus, että pääsimme liigavaiheeseen. Olemme rakentaneet tämän projektin siten, että meillä on kaksi joukkueellista pelaajia. Viime vuonnakin pystyimme pelaamaan joka kolmas päivä laadukkailla pelaajilla. Tilanne olisi ollut eri, jos olisimme pullahtaneet nyt ulos. Iso helpotus sekä todella ylpeä joukkueen uskosta ja halusta tehdä asioita yhteisen hyvän eteen. Pelaajille siis kunniaa.

Lisää uutisia