vko.35 // 29.8.2024

​HJK Konferenssiliigan liigavaiheeseen – viime minuuttien huima nousu ratkaisi

HJK juhli jatkopaikkaa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK nousi kuilun partaalta torstaisessa UEFA:n Konferenssiliigan playoff-kierroksen ottelussa ja eteni jatkoon liigavaiheeseen färsaarelaisen KÍ Klaksvíkin kustannuksella.

Avausosa viikko sitten oli päättynyt maalein 2-2, joten ratkaisevaan toiseen osaan Helsingissä lähdettiin puntit tasoissa.

HJK oli avausjaksolla hienokseltaan hallitsevampi osapuoli, mutta osumia ei ensimmäisellä 45-minuuttisella nähty.

Toinen jaksokin alkoi HJK:n luodessa enemmän paikkoja, mutta 57. minuutilla tuli kylmää vettä niskaan, kun Árni Frederiksberg siirsi vieraat johtoon.

Klaksvík joutui kuitenkin reilu kymmenen minuuttia myöhemmin alivoimalle – avausosan tapaan – Cédric Yombérén suoran punaisen kortin myötä. Ote siirtyi vahvasti HJK:lle, mutta Klaksvík puolusti sitkeästi johtoaan aina varsinaisen peliajan lopulle saakka.

Lisäajan alkaessa HJK:n painostus tuotti kuitenkin tulosta ja Diogo Tomas pamautti Lucas Lingmanin kulmapotkusta tasoituksen. Vain kolme minuuttia myöhemmin tuli lisää; Lingman teki jälleen esityön ja Lee Erwin räjäytti Bolt Arenan kotiyleisön 2-1-maalilla.

Tämä jäi myös ottelun ratkaisuksi ja HJK etenee liigavaiheeseen yhteismaalein 4-3 varmistaen samalla kautensa jatkumisen vähintäänkin joulun kynnykselle saakka.

Lähde: UEFA.com