AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 13.9.2024

Pirkanmaan derby aloittaa loppukauden studio-ottelut – ”Edessä upea loppuhuipennus”

Pirkanmaan derby aloittaa loppukauden studio-ottelut – ”Edessä upea loppuhuipennus”

Ruudun kierroksen studio-otteluna nähdään Ilves-FC Haka. (Kuva: Jimi Soinila)

Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarjat pyörähtävät käyntiin viikonloppuna. Ruudun studiossa suurennuslasit on kohdistettu Ilveksen ja FC Hakan väliseen Pirkanmaan derbyyn.

Mestaruussarja käynnistyy heti räväkästi, kun Ilves ja Haka taistelevat tärkeistä pisteistä ja maakunnan herruudesta. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet värikkäitä, kun ensimmäinen kohtaaminen Tammelassa päättyi Ilveksen 5-0-voittoon yli 8000 katsojan edessä ja Valkeakoskella merkkautettiin vuosituhannen katsojaennätys, kun Haka nousi lisäajalla 4-3-voittoon.

Myös sarjataulukon osalta tilanne on äärimmäisen jännittävä. Mestaruussarjaan lähdettäessä Ilves on kolmantena viisi pistettä sarjakärki KuPS:aa perässä ja Haka on viidentenä neljä pistettä Ilveksestä. Kyseessä onkin tietynlainen vaa'ankieli ottelu, joka määrittää pitkälti kummankin loppukauden panokset.

- Kummallekaan joukkueelle ei tasapeli riitä. Jos ei kumpikaan saa kolmea pistettä, niin he menettävät asemiaan. Molemmat kaipaavat voittoa ja tietenkin Pirkanmaan herruus kiinnostaa. Makee peli edessä, studioisäntä Tero Karhu fiilistelee.

- Ilves vetää isoja yleisömääriä ja voi olla tupa täynnä. Ilveksellä on vielä ohut sauma mestaruuteen. En ehkä itse usko siihen, mutta heidän täytyy ottaa kolme pistettä ja sitten tilanteet voivat muuttua nopeasti.

Hakalla on vielä mahdollisuudet nousta taistelemaan mitalista, mutta se vaatii voittoa.

- Hakalla ei ole ottelussa mitään hävittävää. Budjettiin ja odotuksiin nähden Hakan kausi on ollut jo ihan menestys. Heillä on vielä saumat mitaleille ja eurokentille. Hakalla on täydet mahdollisuudet voittaa. Se on ryhmä, jolta voi odottaa ihan mitä vain, Karhu arvioi vierasjoukkueen lähtökohtia.

Edellisessä Tammelan derbyssä Ilves antoi Hakalle kylmää kyytiä ja on otteluun lähdettäessä selvä ennakkosuosikki myös Veikkauksen kertoimia tarkasteltaessa. Karhu näkee Hakalla olevan kuitenkin edellytykset yllätykselle.

- Jos Haka lähtee rohkeasti ja aggressiivisesti omalla tyylillään, niin sillä on kaikki mahdollisuudet voittaa. Jos he taas lähtevät niin kuin lähtivät HJK:ta vastaan vieraspeliin, jolloin he olivat vähän pehmeitä, niin silloin he eivät voita.

Haastajasarjassa pelit käynnistyvät jo perjantaina FC Interin ja EIF:n välisessä ottelussa ja lauantaina ohjelmassa on neljä peliä. Mestaruussarjassa HJK ja SJK aloittavat kello 15.00 ja kahden tunnin välein käynnistyvät myös Ilves-Haka sekä illan päättävä KuPS-VPS. Haastajasarjassa AC Oulu ja FC Lahti taistelevat tärkeistä pisteistä kello 17.00 alkaen. Kierros päättyy sunnuntaina Gnistanin ja IFK Mariehamnin kohtaamiseen.

- AC Oulun ja FC Lahden ottelu on myös mielettömän mielenkiintoinen ja siinä on tosi isot panokset. HJK ja SJK käynnistävät päivän ja kaikkia lauantain pelejä seurataan tarkalla silmällä.

- Otamme lähetyksessä myös kiinni Huuhkajiin ja Pikkuhuuhkajiin. Pikkuhuuhkajillahan on tosi hyvät mahdollisuudet ottaa vielä EM-paikka.

Karhu odottaa jännityksellä jatkosarjoja ja loppukauden käänteitä.

- Tässä on edessä upea loppuhuipennus ja kiinnostusta on niin mestaruus- ja putoamistaistelussa. Seurattavaa riittää molemmissa päissä koko loppukaudeksi, Karhu iloitsee.

Ruudun studio-ottelu Ilves-FC Haka lauantaina 14.9. kello 17.00. Studiolähetys alkaa kello 16.15. Karhun lisäksi studiossa nähdään asiantuntijat Pekka Lagerblom sekä Tuija Hyyrynen.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia