AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 13.9.2024

FC Haka löytänyt tasaisuutta kauden aikana – ”Aika on auttanut asiaa”

FC Haka löytänyt tasaisuutta kauden aikana – ”Aika on auttanut asiaa”

FC Haka taistelee vielä mitalista. (Kuva: Juha Tamminen)

Ruudun studio-ottelussa keskitytään lauantaiseen Pirkanmaan derbyyn, jossa Ilves isännöi FC Hakaa. Ruudun asiantuntija Pekka Lagerblomin mukaan Hakalla on eväät yllätykseen.

FC Haka lähti kauteen monien papereissa pienoisena kysymysmerkkinä, sillä sekä pelaajistossa että valmennuksessa tapahtui talven aikana isoja muutoksia. Päävalmentaja Andy Smith on kuitenkin saanut joukkueen nopeasti yhtenäiseksi.

- Haka on tällä kaudella varmasti ollut yksi kauden positiivisimmista yllättäjistä. Ennen kautta aiheutti hieman huolta, kun sinne tuli tuntematon valmentaja, josta ei tiennyt minkälainen hän on ja mikä hänen pelifilosofiansa on sekä tietyt pelaajavaihdokset. Smith on kuitenkin saanut nopeasti homman toimimaan ja Haka pelaa ihan kivasti. Heille ei ole tullut missään vaiheessa mitään pidempiä heikompia jaksoja ja he pääsivät Mestaruussarjaan ihan ansaitusti, Lagerblom analysoi.

Vaikka Hakan tulokset eivät ole juuri aaltoilleet kauden aikana, niin pelien välillä, ja jopa pelin sisällä, taso on saattanut heilahdella reilustikin. Lagerblom näkee tilanteen kehittyneen kauden aikana.

- Aika on auttanut asiaa. Heillä on kokoonpano pysynyt aika lailla muuttumattomana koko kauden ja he ovat pystyneet rakentamaan sitä perustaa. Kaikki pelaajat tietävät oman paikkansa ja löytävät oman roolinsa. Joukkueen synergia on kehittynyt ja sieltä löytyy automaatioita pelinrakenteluvaiheessa.

- Hakalla on energisyyttä, intensiteettiä ja aggressiivisuutta ja tilanteenvaihdoissa he ovat vahvoja. Se aggressiivisuus helpottaa myös sitä painetta puolustuspäässä eikä heitä vastaan ole viime aikoina hirveästi paikkoja luotu. Muutamia aika helppoja maaleja on mennyt, mutta niitä menee joka joukkueelle. Hakalla on siihen pelityyliin sopivia pelaajia.

- Se joukkue tulee olemaan vahvoilla, kumpi osaa käyttää selustan tilat paremmin. Toinen iso asia on boksipuolustaminen ja erikoistilannepelaaminen. Se on yksi asia, joka ratkaisee tällaisia pelejä, arvioi Lagerblom.

Ilves-FC Haka lauantaina 14.9. kello 17.00 ja studiovalot syttyvät 16.15. Lagerblomin rinnalla nähdään Tuija Hyyrynen ja keskustelua johtaa Tero Karhu.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia