AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 14.9.2024

Pirkanmaan derbyssä hurjat panokset – ”Älyttömän tärkeä ottelu molemmille”

Pirkanmaan derbyssä hurjat panokset – ”Älyttömän tärkeä ottelu molemmille”

Ilves ja Haka iskevät yhteen lauantaina. (Kuva: Jimi Soinila)

Mestaruussarja käynnistyy lauantaina heti kolmella ottelulla ja Ruudun studio-otteluna keskitytään Ilveksen ja FC Hakan väliseen Pirkanmaan paikallismittelöön. Panosta ei tulevasta ottelusta puutu.

Alueellisen herruuden lisäksi ottelussa taistellaan isoista pisteistä. Ilves tarvitsee voittoa pitääkseen mestaruushaaveensa elossa ja toisaalta Haka tarvitsee täyden pistepotin noustakseen Ilveksen kantaan mitalitaistelussa.

- Tämä on älyttömän tärkeä ottelu molemmille. Maajoukkuetauko tuli Ilveksen kannalta hyvään saumaan. Santeri Haarala lähti, niin heillä on ollut nyt aikaa harjoitella mahdollisia taktisia muutoksia. Heille tuli myös muutama uusi pelaaja, joita he pääsevät nyt ajamaan sisään. Haka on pelannut tällä kaudella tasaisesti ja yksi tämän kauden positiivisista yllättäjistä. Etukäteen ei voi kyllä sanoa kumpi voittaa, Ruudun asiantuntija Tuija Hyyrynen alustaa ottelun lähtökohtia.

Kauden ensimmäinen derby päättyi Tammelassa Ilveksen 5-0-voittoon ja Valkeakoskella Haka puristi dramaattisten vaiheiden jälkeen 4-3-voiton. Hyyrynen uskoo, että vauhtia ja maaleja nähdään myös lauantaina.

- Mielenkiintoinen peli on tulossa, kun miettii aikaisempia Pirkanmaan derbyjä. Ne ovat olleet maalirikkaita ja vauhdikkaita. Ottelu on Ilveksen kotipeli, mutta näen lähtökohdat aika tasaisina. Saa nähdä miten muun muassa Doni Arifin ja Juhani Pikkaraisen pelikiellot vaikuttavat ja lisäksi Roope Riski sekä Lauri Ala-Myllymäki ovat olleet vaivaisina, joten saa nähdä ovatko he kunnossa lauantaina.

Ilveksen hyökkäysvoittoinen peli on ihastuttanut tällä kaudella ja erityisesti keltapaitojen keskikenttä on ollut rautaa. Hyökkäävä pelitapa avaa myös vastustajalle paikan iskeä.

- Molemmat joukkueet ovat nopeissa hyökkäyksissä hyviä ja nopeita lähtemään tilanteenvaihtoihin. Ilveksellä on yksi sarjan parhaista keskikentistä ja he pelaavat hyökkäysvoittoisesti ja rohkeasti. He pelaavat näyttävää peliä ja saavat luotua paikkoja.

- Heiltä löytyy myös haavoittuvaisuuksia. Haka on saanut luotua heitä vastaan paikkoja nopeilla hyökkäyksillä. Heidän boksipuolustaminen on ollut haavoittuvainen, ja jos verrataan HJK:hon ja KuPS:aan, niin he ovat päästäneet niistä helppoja maaleja. Siinä on suurin ero myös mestaruustaistelussa, Hyyrynen arvioi.

Ilves-FC Haka lauantaina 14.9. kello 17.00 ja studiossa keskustelu käynnistyy kello 16.15. Hyyrysen lisäksi ottelua ovat kommentoimassa asiantuntija Pekka Lagerblom sekä studioisäntä Tero Karhu.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia