AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 13.9.2024

Ennakko: Ilves-FC Haka

Ennakko: Ilves-FC Haka

Kuva: Jimi Soinila

Veikkausliigan runkosarjassa kolmanneksi ja viidenneksi sijoittuneet Ilves ja FC Haka avaavat Mestaruussarjan Pirkanmaan derbyllä.

Asetelmat Veikkausliigakauden kolmanteen paikallisotteluun ovat kutkuttavat sillä molemmat joukkueista voittivat omat kotiottelunsa. Lisäksi molempien joukkueiden asetelmat loppukautta ajatellen ovat erinomaiset. Kaikki on vielä Mestaruussarjassa mahdollista ja niin kolmannelta sijalta siihen lähtevällä Ilveksellä kuin viidentenä olevalla Hakalla on molemmilla teoriassa mahdollisuus aina mestaruuteen asti.

Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tapahtumarikkaita ja loppuunmyydyt stadionit niin Tampereella kuin Valkeakoskellakin ovat todistaneet todellisia maali-ilotteluita, sillä verkko on heilunut kohtaamisissa yhteensä 12 kertaa.

Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen näkee laadukkaan jokapäiväisen tekemisen avaimena joukkueen tavoitteiden saavuttamiseen Mestaruussarjassa.

– Meillä on mahtava mahdollisuus päästä omiin tavoitteisiimme, ja jotta se toteutuu, on päivittäisen työnteon harjoituskentällä oltava edelleen korkeatasoista. Otteluiden ohella tärkeintä on keskittyä antamaan parhaansa harjoituskentällä, minkä kautta saadaan aina hyvä valmistautuminen peleihin, Rantanen sanoo.

– Ajatellen edellistä Gnistan-peliä ja nyt tulevaa Haka-peliä, niin haluamme päästä viemään pelin vastustajan kenttäpuoliskolle. Siihen on löydettävä keinot hyvän yhteistyön, mutta myös oikeanlaisen suoraviivaisuuden kautta. Isossa kuvassa meidän pelaamisemme perusasiat ovat kunnossa ja uskon, että pystymme vielä kehittämään ja sopivalla tavalla monipuolistamaan pelaamistamme. Haluamme olla Tammelassa työteliäs, energinen ja taisteleva joukkue.

FC Hakan joukkue on treenannut viikon loman jälkeen kovaa ja valmistautunut jännittävään derbyyn päävalmentaja Andy Smithin mukaan erinomaisen hyvin.

– Meillä on erinomainen mahdollisuus näyttää laatumme, sekä samalla jättää vahva muistutus siitä että olemme valmiita haastamaan kenet tahansa loppusarjassa ja nappaamaan kaikki saatavilla olevat pisteet!

– Palasimme treeneihin ja jatkoimme siitä mihin jäimme. Olemme keskittyneet pääasiassa vahvistamaan positiivisia asioita pelissämme. Vaikka kyseessä on derby, niin se on silti 11 vastaan 11, joten keskittyminen siihen on sama kuin kaikkiin muihinkin otteluihin, Smith muistuttaa.

Pelikieltojen takia Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat lauantaina Juhani Pikkarainen, Abdoulaye Kanté ja Doni Arifi, jonka pelikielto kattaa myös 24.9. pelattavan Ilves–KuPS-ottelun. Loukkaantuneista Vincent Ulundua ei todennäköisesti enää nähdä kentällä tällä kaudella, vaikka kuntoutuminen eteneekin hyvin. Felipe Aspegrenin ja Maksim Stjopinin odotetaan palaavan täyteen pelikuntoon syyskuun aikana. Gnistan-pelissä pienet vammat saaneiden Roope Riskin ja Lauri Ala-Myllymäen pelikunto selviää viimeistelyharjoituksessa.

FC Hakan loukkaantumistilanne on erinomainen, sillä ainoastaan pitkäaikaistoipilas Liam Hughes on sivussa loukkaantumisesta johtuen. Lisäksi Maissa Fall on sivussa varoitustilin täytyttyä.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Mäkinen Kalle


Ilves - FC Haka Tammelan stadionilla lauantaina 14.9. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Hakan verkkosivut
Lisää uutisia