AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 13.9.2024

Gnistan tähyää Eurolopputurnaukseen – ”On meillä omissa käsissä”

Gnistan tähyää Eurolopputurnaukseen – ”On meillä omissa käsissä”

Jukka Raitala toimii tällä kaudella Gnistanin kapteenina. (Kuva: Juha Tamminen)

Gnistan taisteli runkosarjan viimeiselle kierrokselle saakka Mestaruussarjan paikasta, mutta jäi lopulta maalin päähän paikasta. Nyt Gnistanin tähtäimessä siintää Mestaruussarja.

Gnistan sijoittui runkosarjassa lopulta kahdeksanneksi päättäen runkosarjan seitsemään peräkkäiseen tappiottomaan otteluun. Gnistanin kapteeni Jukka Raitalalle jäi runkosarjassa kokonaisuudessaan positiivinen fiilis, vaikka paikka Mestaruussarjassa jäi niin lähelle.

– Runkosarjasta jäi hyvä maku, sillä pelasimme sen lopun niin huikeasti. Toki aloitimme kauden tosi hyvin, mutta siinä alun ja lopun välissä tuli hieman pidempi suvantovaihe. Jossittelu on aina turhaa, mutta silti harmittaa, miten annoimme jossain peleissä turhia pisteitä vastustajalle. Loppu oli tosiaan nousujohteinen ja on mieletöntä, miten olemme pelanneet tulipalon jälkeen. Yhteenvetona sanoisin meidän pelanneen hyvän runkosarjan, mutta samaan hengenvetoon on todettava kautta olevan vielä paljon jäljellä, Raitala kertaa Gnistanin sivuilla.

Veikkausliigan Haastajasarjassa on runsaasti pelattavaa. IF Gnistan ja FC Inter lähtevät loppusarjaan parhaimmista asetelmista eurolopputurnauspaikkaa silmällä pitäen. Raitalan vastaus on selvä, kun puhutaan loppukauden tavoitteista.

– Meillä on hyvät mahdollisuudet päästä Eurolopputurnaukseen. Se on tavoite ja samalla asia, joka on meillä omissa käsissä. Haluamme jatkaa hyvää työn tekemistä samalla tavalla, miten olemme laittaneet itseämme likoon läpi kauden. Kauden kääntyessä loppusuoralle meidät punnitaan tosissaan, joten fokuksen on säilyttävä. Pidetään huoli, että homma hoituu huolella ja sen jälkeen lähdetään taistelemaan paikasta europeleihin.

Gnistan aloittaa Haastajasarjan sunnuntaina 15.9. isännöidessään IFK Mariehamnia. Bolt Arenalla pelattava ottelu alkaa kello 15.00.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia