AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 8.9.2024

​HS: Gnistanilla selvät suunnitelmat stadionin osalta ensi kaudelle ja pitkälle aikavälille

​HS: Gnistanilla selvät suunnitelmat stadionin osalta ensi kaudelle ja pitkälle aikavälille

Mustapekka Areenan pääkatsomo oli pystyssä vielä keväällä. (Kuva: Juhani Järvenpää)

Gnistan on tuloksellisesti ollut melkoisessa nousukiidossa, mutta taustalla on tukku käytännön haasteita heinäkuisen Mustapekka Areenan tulipalon myötä.

Gnistan menetti tulipalossa käytännössä kaiken ja seuran toimitusjohtaja Ilkka Vanala kertoo Helsingin Sanomille, että arjen haasteita tulee vastaan päivittäin.

- Arjen pyörittäminen, kun ei ole edes yhden yhtä pöytää, käy jossain vaiheessa raskaaksi. Silti Oulunkylän stadionin raunioista ei ole tarkoitus ainoastaan sinnitellä elossa. Gnistanissa on selkeä käsitys siitä, mitä seura haluaa olla, ja miten sinne voi päästä, Vanala linjaa.

Tämän syksyn evakossa Bolt Arenalla pelaavan Gnistanin on vakaa tarkoitus palata kotiin Oulunkylään ensi kaudeksi. Positiivinen merkki on jo se, että Mustapekka Areenan uuden alustan asennus alkaa maanantaina ja samalla uusitaan myös valaistus.

Gnistanilla on tavallaan kaksi rautaa tulessa: ensi kauden varmistaminen Veikkausliigakelpoisissa oloissa ja pidemmällä tähtäimellä kokonaan uuden, jopa 8000-paikkaisen stadionin rakentaminen.

- Meiltä puuttuvat pääkatsomo ja järkevät oheistilat. Iso kysymys on, että mitä tässä ajassa ehtii tehdä. Toinen asia on, että koska meillä on pidemmän ajan stadionhanke käynnissä, emme halua investoida väliaikaiseen miljoonia, Vanala miettii tulevaa kautta.

Jonkinlainen kompromissi on väistämätön kautta 2025 ajatellen.

- Haluamme, että saisimme tilat, jotka olisivat mallia Tapiola Plus, Vanala viittaa FC Hongan kotiareenaan, jossa pelattiin Veikkausliigaa vielä viime kaudella.

- Pääkatsomon on oltava fiksumman näköinen kuin Tapiolassa. Nykyisin on mahdollista rakentaa ihan hyvännäköisiä katsomoita, jotka pystyy purkamaan ja siirtämään, mutta jotka olisivat tarvittaessa pysyviä.

Lue lisää Gnistanin arjen haasteista ja Oulunkylän alueen merkityksestä seuralle alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia