AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 31.8.2024

Marko Rajamäellä vahva luotto Gnistaniin – ”Vire kantaa”

Marko Rajamäellä vahva luotto Gnistaniin – ”Vire kantaa”

Gnistan taistelee edelleen pääsystä Mestaruussarjaan. (Kuva: Juhani Järvenpää)

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros pelataan sunnuntaina täyden kierroksen voimin. Viimeisissä peleissä on vielä rutkasti panosta, kun taistelu viimeisestä Mestaruussarjan paikasta käy tiukkana.

Gnistan on pelannut itsensä hurjalla loppukirillä asemaan, jossa sillä on mahdollisuus nousta vielä VPS:n ohi kuudenneksi. Se vaatii Gnistanin voittoa Ilveksestä sekä VPS:n tappiota HJK:ta vastaan.

Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki odottaa jo vesi kielellä sunnuntain Gnistan-Ilvestä.

- Se on upea peli. Käytiin studiossa läpi sitä Gnistanin erittäin aktiivista pallotonta yläalueen prässiä, vastaan Veikkausliigan paras pallollinen joukkue. Nyt katsotaan, kumpi lähtee sitä viemään. Jos Ilves löytää oikeat välit ja Gnistan ei pääse kunnolla mieheen kiinni ja puolustamaan eteenpäin. Jos Ilves löytää ne oikeat raot, niin Gnistan juoksee paljon perässä.

- Jos Gnistan pääsee ikään kuin iholle kiinni ja pääsee taklaamaan ja riistoihin, niin voi olla, että se rikkoo sen Ilveksen pelillisen rytmin. Siinä on myös tämmöinen pelillinen elementti. Aika jänskä katsoa, miten käy, koska molemmat joukkueet ovat pärjänneet hyvin edellisissä peleissä ja pystyneet pelaamaan omilla vahvuuksilla. Siinä on paljon hienoja elementtejä tuossa pelissä, Rajamäki fiilistelee Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Rajamäki uskoo, että Gnistanilla on kaikki edellytykset Ilveksen kaatamiseksi.

- Tällä hetkellä näen, että se Gnistanin vire kantaa. Viisi voittoa putkeen, niin he saavat ihan mielettömän energian. Olisivatko he karvan nälkäisempiä kuin Ilves, mutta pitää muistaa, että Ilves tappelee vielä mestaruudesta, niin kyllä sielläkin vielä nälkää riittää.

- Pistän itseäni sen verran likoon, että veikkaan, että Gnistan kuitenkin on, siinä on se pieni etu siitä, että kuinka hyvä se vire on tällä hetkellä. Sitten pelataan kuitenkin Helsingissä vaikka eivät saa pelata kotikentällään. Näen, että Gnistanilla on pieni etu, Rajamäki arvioi.

Rajamäen päätöskierroksen analyyseja kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastista.

Gnistan-Ilves Bolt Arenalla sunnuntaina 1.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia