AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 1.9.2024

VPS:lla iskun paikka HJK:ta vastaan – ”Jos sä joskus HJK:n voitat…”

VPS:lla iskun paikka HJK:ta vastaan – ”Jos sä joskus HJK:n voitat…”

VPS taistelee paikasta Mestaruussarjassa. (Kuva: Apollo Photo)

VPS taistelee edelleen paikasta Mestaruussarjassa, kun se isännöi sunnuntaina runkosarjan päätöskierroksella HJK:ta. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki näkee, että VPS:lla on nyt kotiyleisönsä edessä iskun paikka.

VPS ei ole yltänyt samanlaiseen lentoon kuin viime kaudella, jolloin se jyräsi kesästä lähtien tappioitta aina pronssimitalille saakka. Tällä kaudella VPS aloitti kauden vahvasti, mutta kesän edetessä tulokset ovat hiipuneet.

- Vepsun vire, ei auta mikään, se on ollut laskeva. Heillä lähti positiivisesti kausi liikkeelle ja ei se ole ainakaan mennyt niin päin kuin viime vuonna oli todella heikko alku ja aivan upea syksy. Kantoi ihan loppuun saakka, niin nyt ei ole mennyt niin päin. Vaasassa on pieniä haasteita saada se peli rullaamaan siten kun me verrataan siihen viime vuoteen, Rajamäki analysoi Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

HJK kävi kovan taistelun torstaina Konferenssiliigan karsinnoissa kaataessaan Klaksvikin 2-1 ja edeten näin lohkovaiheeseen. Kovan pelin jälkeen Rajamäki näkee VPS:lla olevan mahdollisuus yllätykseen.

- Jos sä joskus HJK:n voitat, niin tuo on ehkä se hetki. Mutta HJK on tottunut pelaamaan näin, ja jos aiot olla edelläkävijäseura ja aiot mennä lohkovaiheeseen Euroopassa, niin tämä on normiviikko. Tiedät, että syksyllä tähän kohtaan tulevat nämä pelit, ei se tule yllätyksenä Klubille ja Klubi tietää, että niiden pitää suorittaa, voittaa pelejä, hankkia pisteitä. Niin ne ovat tehneetkin.

Rajamäen mukaan HJK:n peli ei ole kuitenkaan täysin uomissaan vielä, mutta siitä huolimatta HJK on pystynyt kairaamaan tärkeitä voittoja.

- Mielestäni peli ei ole kauhean sujuvaa, mutta ne ovat tehneet kuitenkin vahvaa tulosta Toni Korkeakunnaksen aikana. Mutta peli ei ole ollut hyvää, sillä tasolla, mitä me odotetaan HJK:lta. Mutta se ei ole pois siitä, etteivätkö he voita pelejä. Sitten he löysivät oikean hyökkääjän, eli Lee Erwinin. Lee Erwin on kantanut Euroopassa Klubia yksinään, minun mielestä hän kantaa tällä hetkellä joukkuetta yksinään, mutta nyt hän tarvitsee rinnalleen muita ratkaisijoita. Ja jos katsoo pelaajaluetteloa, niin kyllä siellä nimiä löytyy, Rajamäki muistuttaa.

Rajamäen päätöskierroksen analyyseja kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastista.

VPS-HJK on myös Ruudun kierroksen studio-otteluna. Studio-osuus alkaa kello 15.15 ja itse ottelu 16.00. Studiossa peliä ovat puimassa asiantuntijat Mehmet Hetemaj sekä David Ramadingaye. Lassi Hurskainen toimii studioisäntänä.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia