AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 31.8.2024

HJK pystynyt tekemään tulosta – ”Se on hyvän joukkueen merkki”

HJK pystynyt tekemään tulosta – ”Se on hyvän joukkueen merkki”

HJK on onnistunut kaivamaan voittoja. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Veikkausliigan runkosarja huipentuu sunnuntaina pelattavaan täyteen kierrokseen. Ruudun studiossa puidaan erityisesti VPS:n ja HJK:n kohtaamista, jossa panokset ovat korkealla molemmilla joukkueilla.

Ruudun asiantuntija Mehmet Hetemaj'n mukaan lähtökohdat päätöskierrokselle lähdettäessä ovat kutkuttavat.

- Kaikin puolin mielenkiintoinen kierros on tulossa. Onko Mestaruussarjassa VPS vai Gnistan? Isossa kuvassa se on kuitenkin toissijainen asia, sillä pääpointti on edelleen mestaruustaistelussa. Onnistuuko KuPS voittamaan omassa ottelussaan FC Interin? En usko, että HJK häviää VPS:lle. En näe, että VPS:lla on tällä hetkellä edellytyksiä kaataa HJK:ta, Hetemaj pohtii.

VPS joutuu vielä taistelemaan Mestaruussarjan paikasta, sillä Gnistanilla on vielä mahdollisuus nousta ohi. Vaasalaisilla riittää vielä huolia, sillä hyökkäyspää on hyvin ohut poissaolojen takia. Mads Borchers on sivussa loukkaantumisen takia ja uusi hyökkääjähankinta Emmanuel Ogude on heti pelikiellossa.

- VPS:n peli on parantunut ja uusi hyökkääjähankinta on hyvä. Hän pystyy pitämään ja jakamaan palloa ja toimia kohdepelaajana. Hän sai viime pelissä kaksi keltaista ja on iso poissaolo. Lisäksi Hudd lähti HJK:hon. Se oli aika mielenkiintoinen ja yllättäväkin siirto. Heiltä on lisäksi Borchers pois, eli ei HJK:n nyt hirveästi tarvitse pelätä puolustussuuntaan.

Hyökkäysosaston kapeuden lisäksi Hetemaj näkee VPS:lla olevan tällä hetkellä ongelmia myös puolustuspelaamisessa.

- VPS:lla on ollut haastava puolustaa, jos heidän linjaansa saa liikutettua. He eivät saa täytettyä niitä aukkoja ja HJK on parantanut niissä tilanteissa, kuten nähtiin myös Interiä vastaan. He pystyvät houkuttelemaan pelaajan pois omalta paikaltaan ja se avaa tiloja sinne väleihin. HJK onnistui hyvin siinä Interiä vastaan ja VPS:lla on samoja ongelmia puolustuksessa. VPS pystyy laidoilta luomaan vaaraa, mutta laatuero HJK:hon on niin iso.

HJK taistelee tiukasti mestaruudesta ja on tällä hetkellä neljä pistettä KuPS:aa perässä. Mestaruustaistelusta on luvassa upea loppuhuipennus.

- Jos KuPS lähtee Mestaruussarjaan pisteen edellä, niin uskon HJK:n olevan silloin mestarisuosikki. Heidän uudet pelaajansa pääsevät koko ajan paremmin pelisysteemiin mukaan ja sitten heillä on tietenkin yksilöitä, jotka voivat ratkaista otteluita. Jos HJK on neljä pistettä KuPS:aa perässä Mestaruussarjaan lähdettäessä, niin kummallakaan joukkueella ei ole varaa virheaskeliin.

Vaikka HJK lähtee varmuudella takaa-ajajana Mestaruussarjaan, niin Hetemaj nostaa sen tällä hetkellä suurimmaksi mestarisuosikiksi.

- Ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun HJK on takaa-ajajana ja HJK tuntuu aina löytävän tavan millä voittaa. Pelillisesti se ei ole välttämättä ansainnut voittaa, mutta on pystynyt onnistumaan kääntämään pelit. Tässä on paljon samaa kuin viime kauden lopussa.

- Täytyy myöntää, että HJK:lla on käynyt myös tsägä. Vastustajilla on ollut tolppia, ylärimoja ja vapaita paikkoja, mutta kaikki pelit ovat kääntyneet heille. Ihan maali- ja pisteodottamiakin katsellessa he ovat ylisuorittaneet, mutta se on hyvän joukkueen merkki, että pystyy voittamaan huonommallakin pelillä. Mielestäni HJK on edelleen ennakkosuosikki mestariksi Mestaruussarjaan lähdettäessä. Heillä on uusia hyviä pelaajia ja heillä on kyky voittaa, vaikkei aina sitä ansaitsisikaan.

VPS-HJK sunnuntaina 1.9. kello 16.00. Studiossa valot syttyvät kello 15.15 ja Hetemaj'n rinnalle ottelua nähdään analysoimassa David Ramadingaye. Puhetta johtaa Lassi Hurskainen.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia