AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 1.9.2024

VPS:lla paljon kysymysmerkkejä – ”Kuka tekee maalit?”

VPS:lla paljon kysymysmerkkejä – ”Kuka tekee maalit?”

Kuka tekee VPS:n maalit? (Kuva: Juha Tamminen)

VPS taistelee tiukasti paikasta Mestaruussarjaan ja päättää runkosarjan kohdatessaan Ruudun studio-ottelussa kotikentällään HJK:n. Asiantuntija David Ramadingaye pitää molempien joukkueiden lähtökohtia otteluun äärimmäisen mielenkiintoisina.

HJK urakoi torstaina Konferenssiliigan ottelussa ja matkaa sunnuntaina Vaasaan. VPS puolestaan taistelee paikasta Mestaruussarjaan.

- On mielenkiintoista nähdä kuinka paljon HJK kierrättää tähän otteluun lähdettäessä torstain europelin jälkeen, vaikka kyllä he ovat tottuneet pelaamaan pari peliä viikossa tässä kesän aikana. VPS:lle kyseessä on henkisesti jännittävä peli ja he voivat sivusilmällä seurata sitä mitä siinä toisessa pelissä tapahtuu. Heillä on etulyöntiasema, mutta he tarvitsevat silti tuloksen. Eivät he voi vain luottaa siihen, että Ilves hoitaa Gnistanin, Ramadingaye miettii.

Vaikka VPS tarvitsee tällä hetkellä pisteitä varmistaakseen paikkansa Mestaruussarjassa, ei Ramadingaye näe vaasalaisilla olevan tällä hetkellä aseita Klubin haastamiseksi.

- Haaste on siinä, että kuka tekee maalit. Heillä on hyökkääjiä loukkaantuneina ja pelikiellossa ja Hudd myytiin HJK:hon. Ketkä siellä tekevät maalit? Heidän tuloskuntonsa tällä hetkellä on huolestuttava.

HJK:n pitää eurohuuman jälkeen siirtää nopeasti katseet kohti Veikkausliigan mestaruustaistelua, joka käy tiukkana. Vaikka HJK on hyvissä asemissa loppukauteen lähdettäessä, niin Ramadingaye pitää KuPS:aa suurimpana mestarisuosikkina.

- HJK:lla on tiukka viikko ja heidän on käytännössä pakko voittaa, jos haluavat taistella KuPS:n kanssa mestaruudesta. HJK ei ole vakuuttanut minua koko kauden aikana enkä ole tyytyväinen siihen miten ylivoimaisesti Suomen suurin seura on tällä kaudella toiminut, jos mietitään ihan niitä viime vuoden lopun ja kauden alun sekoiluja. Tämän kauden vaikeudet on kylvetty jo viime talvena.

- KuPS:n peli on ollut hyvin kasassa koko kauden ja KuPS on edelleen oma suosikkini tämän kauden mestariksi.

VPS-HJK sunnuntaina 1.9. kello 16.00. Studiossa puhe pärähtää käyntiin kello 15.15 ja Ramadingayen rinnalla nähdään Mehmet Hetemaj. Lassi Hurskainen nähdään studioisäntänä.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia