AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 31.8.2024

"Odotan innolla tulevaa" - isoa roolia Ilveksessä ottanut Marius Söderbäck jatkosopimukseen

"Odotan innolla tulevaa" - isoa roolia Ilveksessä ottanut Marius Söderbäck jatkosopimukseen

Marius Söderbäck on noussut vahvaan rooliin Ilveksessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja 20-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Marius Söderbäck ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen, joka ulottuu vuoden 2026 loppuun asti.

Vuosi sitten elokuussa Käpylän Pallosta Ilvekseen siirtyneelle Marius Söderbäckille kertyi viime kaudella viidessä Veikkausliigassaottelussa yhteensä 107 peliminuuttia. Käynnissä olevalla kaudella hyökkäävä keskikenttäpelaaja on vakiinnuttanut paikkansa Ilveksessä ja ollut huomattavassa roolissa niin kotimaan sarjassa ja cupeissa kuin Konferenssiliigassakin.

Veikkausliigassa Söderbäck on pelannut kaikissa 21 ottelussa yhteensä 1171 minuuttia ja merkkauttanut kaksi maalisyöttöä. Hänet nähtiin kentällä myös Ilveksen kaikissa kuudessa Liigacupin ottelussa, joissa hän syötti kaksi maalia, ja ainoassa Suomen Cupin ottelussa.

Konferenssiliigan karsintojen neljässä ottelussa Söderbäckille kertyi peliaikaa 175 minuuttia. Toisella karsintakierroksella vierasottelussa FK Austria Wieniä vastaan hän iski Ilvekselle huipputärkeän maalin jatkoajalla. Söderbäckin osuma tasoitti otteluparin yhteistuloksen ja vei ratkaisun rangaistuspotkukilpailuun, jonka Ilves voitti ja eteni sen myötä kolmannelle karsintakierrokselle Djurgårdens IF:ää vastaan.

Marius Söderbäck näkee Ilveksen tarjoavan kaikki mahdollisuudet nousta pelaajana seuraavalle tasolle.

– Todella hyvät fiilikset on jatkosopimuksesta Ilveksen kanssa. Täällä tehdään hyvällä draivilla asioita, ja koen niin seuran valmennuksen, taustaorganisaation kuin erinomaisten fasiliteettienkin mahdollistavan kehittymisen pelaajana. Odotan innolla tulevaa, Söderbäck sanoo.

– Tähän vuoteen on mahtunut hyviä hetkiä ja sitten myös ei niin hyviä, mutta opettavainen kokemus tämä ensimmäinen täysi kauteni seurassa on ollut niin Veikkausliigassa kuin europeleissäkin. Loppukaudella haluamme totta kai pelata joukkueena oman näköistämme viihdyttävää jalkapalloa ja lähdemme voittamaan jokaista ottelua. Sitten nähdään, mihin se riittää. Henkilökohtaisesti haluan parantaa yhä pelaamistani ja lisätä tehojani.

Ilveksen urheilutoimenjohtaja Miika Takkula on tyytyväinen Söderbäckin kehitykseen ja jatkosopimukseen.

– Hienoa, että pääsimme jatkosopimukseen Mariuksen kanssa. Marre on kehittynyt kauden mittaan kaikilla pelin osa-alueilla ja ottanut isoa roolia pelaavassa kokoonpanossa. Ja mikä tärkeintä, hän omaa vielä paljon potentiaalia ja nälkää kehittyä pelaajana entisestään Ilveksen ympäristössä. Mariuksen sopimus antaa meille myös tärkeää jatkuvuutta tulevaan.

Lisää uutisia