AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 1.9.2024

"Ottelussa oli kaksi erillistä peliä" - pistekin Hakalta maistui FC Lahdelle

"Ottelussa oli kaksi erillistä peliä" - pistekin Hakalta maistui FC Lahdelle

FC Lahti taisteli pisteen matkaansa Valkeakoskelta. (Kuva: Jussi Rämä)

FC Lahti haki runkosarjan päätöskierroksella pisteen matkaansa FC Hakan vieraana Tehtaan kentältä.

FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte oli lopulta osittain tyytyväinen pisteeseen. Hänen mukaansa vastustaja on sarjasijoituksensa mukainen laadukas joukkue ja loukkaantumiset sekoittivat Lahden pakkaa.

Ensimmäisellä jaksolla lahtelaisten pelissä näkyi viikolla harjoitellut asiat, mutta ne eivät konkretisoituneet maalipaikkoina.

– Ottelussa oli kaksi erillistä peliä, ensimmäinen jakso ja toinen jakso. Molemmat jaksot olivat täysin erilaisia. Ensimmäinen jakso oli meiltä solid ja yhtenäinen. Pelissämme näkyi viikolla harjoitellut asiat, mutta ne eivät konkretisoituneet tulostaululla, Duarte luonnehti.

- Toisella jaksolla meidän piti vaihtaa kolme pelaajaa ja se vähensi meidän mahdollisuuttamme muuttaa mitään. Samalla meiltä katosi energia. Jouduimme tiputtamaan linjoja alemmas. Pelaajat tekivät parhaansa, mutta meidän täytyy tehdä enemmän.

Vaikka Haka nousi takaa tasoihin, FC Lahti sai lopulta taistella pisteenkin eteen.

- Pisteeseen voi olla kuitenkin tyytyväinen, sillä Haka on toisella tasolla ja erilaisessa tilanteessa. Tipuimme karsijan paikalle, joten meillä on jäljellä viisi ottelua eli viisi finaalia. Voimme kuitenkin kamppailla tasapäin ylemmän loppusarjan joukkueita vastaan, mutta sen pitää jatkossa konkretisoitua pisteinä, Duarte sanoi.

Lisää uutisia