AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 2.9.2024

​IFK Mariehamnille kaivattu voitto (IFK Mariehamn-AC Oulu 2-1)

​IFK Mariehamnille kaivattu voitto (IFK Mariehamn-AC Oulu 2-1)

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn otti ensimmäisen täyden pistepotin kahteen kuukauteen noustuaan takaa äärimmäiseen tärkeään voittoon AC Oulusta.

IFK Mariehamn avasi ottelun pirteästi ja loi heti alkuun useamman paikan. Hugo Cardoson ja Adam Larssonin yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

Kaikkineen kotijoukkue hallitsi avausjaksoa, mutta AC Oulu oli vaarallinen erityisesti kulmapotkuissa ja 28. minuutilla Samuli Hölttä puski kulmatilanteesta vieraat johtoon. IFK jatkoi kuitenkin vahvasti ja juuri tauon alla tasoitus oli lähellä, mutta Calum Ward AC Oulun maalilla veti taas pidemmän korren.

Heti toisen jakson alkuun kotijoukkue sai rangaistuspotkun, kun Larssonia estettiin sääntöjen vastaisesti. Mies asettui itse pallon taakse ja laukoi tasoituksen. Vain seitsemän minuuttia myöhemmin Larsson oli jälleen asialla ja vei IFK:n 2-1-johtoon Robin Sidin erinomaisesta syötöstä.

Kotijoukkueen kolmas maali oli tasoitusta lähempänä, mutta numerot pysyivät 2-1:ssa. Loppu meni vielä tiukaksi, kun IFK:n Moustapha Sabo sai 86. minuutilla toisen varoituksensa ja AC Oulu pääsi miesylivoimalle. IFK:n maali oli kuitenkin lähempänä, kun Daniel Enqvist kaadettiin rangaistusalueella ja Olawale Tehe pääsi yrittämään pilkulta, mutta Ward torjui.

Loppuminuutit IFK Mariehamn puolusti varmasti ja otti henkisesti tärkeän voiton ja nousi paitsi pois karsijan paikalta, vain pisteen päähän AC Oulusta ennen Haastajasarjan alkua.

Lisää uutisia