AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 5.9.2024

Ilveksen Doni Arifi on noussut Pikkuhuuhkajiin ja otsikoihin - "Ennen ei paljon mainittu"

Ilveksen Doni Arifi on noussut Pikkuhuuhkajiin ja otsikoihin - "Ennen ei paljon mainittu"

Doni Arifi on noussut vahvasti esille Ilveksessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Perjantaiseen tärkeään EM-karsintaotteluun Armeniaa vastaan Jerevanissa valmistautuvassa Pikkuhuuhkajien ryhmässä on peräti seitsemän uutta kasvoa, yhtenä näistä Ilveksen Doni Arifi.

Arifi on Veikkausliigan seuraajille jo tuttu hahmo. 22-vuotias keskikenttäpelaaja esiintyy Ilveksessä jo viidettä kauttaan – erityisesti viime kuukausina Arifin pelaaminen on saanut suitsutusta niin mediassa kuin kannattajien keskuudessa.

– Olen treenannut tosi kovaa ja haluan olla joka päivä astetta parempi. Viime kaudella oli loukkaantumisia, ja ainakin siihen verrattuna olen mennyt eteenpäin myös ominaisuuksiltani, Arifi kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Vuosimallin 2024 Ilves on viihdyttänyt Tamperetta ja Tammelan stadionia paitsi Veikkausliigassa myös eurokentillä. Austria Wienin kaataminen ja tasapäiset pelit Djurgårdenia vastaan Konferenssiliigassa toivat lähemmäksi myös Arifin omaa tavoitetta Euroopan suurissa sarjoissa pelaamisesta ja pärjäämisestä.

– Minulla on aina ollut kova itseluottamus. Oli jo ennen kuin pääsin edes pelaamaan tuon tason joukkueita vastaan! Europeleissä itseluottamus vahvistui ja tuli hyvä fiilis siitä, kun näki oman tason ja pääsi lähemmäs omia unelmia, Arifi kertoo.

Tällä kaudella myös Ilveksen pelityyli on tukenut Arifin pelaamista. Hän kertoo päässeensä pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja loistamaan hyvien joukkuekavereiden vieressä.

– Siten pelaamiseni on tullut enemmän ihmisten silmiin. Vaikka ennenkin on ollut hyviä kausia ja hyviä pelejä, niin ikinä ei minua ennen paljon mainittu, Arifi naurahtaa.

Lisää Arifin mietteitä urastaan ja maajoukkuevalinnastaan alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia