AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 6.9.2024

Interin läpimurtopelaaja uuteen haasteeseen - ​Djoully Nzoko siirtyy belgialaiseen KRC Genkiin

Interin läpimurtopelaaja uuteen haasteeseen - ​Djoully Nzoko siirtyy belgialaiseen KRC Genkiin

Djoully Nzokon ura jatkuu Belgiassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interiä 8-vuotiaasta asti edustanut Djoully Nzoko siirtyy Belgian viime vuosien menestyneimpiin seuroihin kuuluvan KRC Genkin riveihin. Seurat ovat päässeet sopimukseen 16-vuotiaan hyökkääjän siirrosta Belgiaan vielä kesän siirtoikkunassa.

Tällä kaudella Interin edustusjoukkueen mukaan ryminällä noussut Nzoko ehti pelaamissaan 12 Veikkausliigan ottelussa tehdä kaikkiaan neljä maalia. Interin päävalmentaja Vesa Vasara on vaikuttunut Djoullyn sopeutumisesta Veikkausliigaan.

– Pelaajassa on tapahtunut iso muutos viimeisten muutaman kuukauden aikana ja hän on pystynyt tekemään hypyn P17 Ykkösestä Veikkausliigaan. Djoully ymmärsi, mistä tässä on kysymys: hän oli valmis tekemään paljon töitä kentällä. Hänen sopeutumisensa ja kehittymisensä on ollut nopeaa.

– Toivotan Djoullylle onnea matkaan. Hän olisi varmasti voinut edelleen kehittyä täälläkin, mutta Genk ei ole missään nimessä huono paikka siihen. Kovalla työnteolla hänellä voi olla edessään pitkä ura ammattilaisjalkapalloilijana, "Vesku" sanoo.

FC Inter Turku Oy:n puheenjohtaja Nikolas Håkans antaa kiitoksensa pelaajalle, mutta myös kaikille pelaajien kehittymisen mahdollistaville ihmisille seurassa.

– FC Interin strategian mukaisesti seura tukee pelaajiaan kehittymään nuorten maajoukkueisiin, maan pääsarjaan sekä kansainvälisille ammattilaiskentille. Meidän tehtävämme on toimia pelaajiemme väylänä kohti heidän unelmiaan. On ollut huikeaa seurata Djoullyn kehitystä. Hänenlaisiaan pelaajia ei tule joka päivä vastaan, ja seurana uskomme, että hän voi päästä kuinka pitkälle tahansa, jos hän jatkaa yhtä omistautuneena, päättäväisenä ja intohimoisena jalkapalloa kohtaan kuin tähänkin asti.

– Haluamme seurana kiittää Djoullya ja koko Nzokon perhettä yhteisestä ajastamme. Seuran oman kasvatin siirtyminen isommille kentille tuo aina mukanaan tietynlaista haikeutta, mutta seurana olemme sitoutuneet mahdollistamaan nuorille pelaajillemme valmiudet huippu-urheilijaksi kasvamiseen. Haluankin siksi kiittää myös kaikkia Interiläisiä, jotka tekevät päivittäin töitä varmistaakseen, että Inter toimii jatkossakin jokaisen sinimustia värejä tunnustavan väylänä kohti unelmiaan, Håkans kiittelee.

Håkans korostaa myös, että alkuvuonna asetettujen tavoitteiden mukaisesti seura on jo nyt tehnyt taloudellisesti merkittäviä pelaajamyyntejä.

– Olemme seurana panostaneet pelaajamyynteihin alkuvuonna asetettujen tavoitteiden mukaisesti, ja Djoullyn siirtyminen Genkiin onkin merkittävä askel pelaajan lisäksi myös koko seuralle. FC Interin urheiluorganisaation strategia perustuu pelaajien kehittämiseen ja heidän urapolkujensa edistämiseen.

– Määrätietoinen työ ja vahva pelaajakehityspolku on avainasemassa, kun kehitämme seuran taloudellista omavaraisuutta. Yksi keskeisistä omavaraisuuteen tähtäävistä askelista on pelaajamyynnit, Nikolas Håkans kiteyttää FC Interin strategisia tavoitteita.

Parhaillaan U19-maajoukkueen mukana olevan Nzokon viimeiseksi otteluksi kasvattajaseuransa paidassa jäi tältä erää HJK:n ja Interin kohtaaminen 25.8.

Lähde: FC Interin tiedote
Lisää uutisia