vko.37 // 10.9.2024

​Komea voitto Romaniasta – Pikkuhuuhkajat tarrasi tiukasti EM-kisalippuun

Pikkuhuuhkajat juhlii 1-0-maalia Romaniaa vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Pikkuhuuhkajat kaatoi Romanian tiistaisessa EM-karsintaottelussa Tammelassa maalein 2-0 (1-0) ja nousi tiukasti mukaan karsintalohkonsa kärkikahinoihin.

Pikkuhuuhkajien avausmaali nähtiin ottelun 22. minuutilla. Casper Terho antoi kulmapotkun ja tilanteeseen mukaan noussut Tony Miettinen viimeisteli. Vain viisi minuuttia myöhemmin Luka Hyryläinen kolisutteli Romanian maalikehikkoa, mutta enempiä osumia Suomen hienoisesti hallitsemalla avausjaksolla ei nähty.

Peli pysyi hyvin Suomen kontrollissa myös toisella jaksolla ja parikymmentä minuuttia ennen loppua Onni Suutari iski Naatan Skyttän esityöstä toisen osuman ja vei Suomen 2-0-johtoon.

Voitto nosti Suomen maalierolla Romanian ohi ja myös keskinäisessä vertailussa Suomi on edellä Romaniaa – pisteet keskinäisistä otteluista ovat tasan, mutta maallero Suomelle 2-1. Suomi on myös ainakin muutaman tunnin lohkon ykkösenä ja myös pitää kärkipaikkansa, mikäli Sveitsi ei iltaottelussa voita Montenegroa vieraissa.

Tämän illan jälkeen karsintalohkossa on pelaamatta enää kaksi ottelukierrosta. Lohkovoittaja ja kolme parasta lohkokakkosta pääsevät suoraan EM-lopputurnaukseen ja loput lohkokakkoset pelaavat jatkokarsinnoissa vielä kolmesta lopputurnauspaikasta.

Lähde: UEFA.com