AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 11.9.2024

"Muuta ei kannata tavoitella" - Pikkuhuuhkajien tähtäin nyt täysin EM-lopputurnauksessa

"Muuta ei kannata tavoitella" - Pikkuhuuhkajien tähtäin nyt täysin EM-lopputurnauksessa

Suomi (kuvassa Dario Naamo) oli askelen Romaniaa edellä tiistaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Pikkuhuuhkajien syksyn avaus sujui täydellisesti, kun Armeniasta haetun voiton jatkeeksi Romania kaatui tiistaina Tammelassa.

Päävalmentaja Mika Lehkosuon tunnelmat ottelun jälkeen eivät olisi voineet olla paremmat. Ottelun alussa Romanian käyttämä pelisuunnitelma oli tuottanut yllätyksen, mutta Suomi pystyi siihen yllätykseen vastaamaan.

– Tähän otteluun Romania oli muuttanut omaa pelaamistaan varsinkin puolustussuuntaan. Ottelu oli näissä karsinnoissa ensimmäinen, jossa he vaihtoivat omaa pelisuunnitelmaansa. Tuli tunne, että he olivat vähän pelänneet meidän hyvää pallollista pelaamistamme ja tehneet muutoksia omaansa. Muutos taisi myös sekoittaa heidän pelaamistaan molempiin suuntiin, Lehkosuo näkee.

– Pelaajamme sopeutuivat tilanteeseen nopeasti ja osittain itsekin organisoituivat sen mukaan. Tietysti valmennustiiminä yritimme myös auttaa joukkuetta kesken pelin, mutta iso kiitos pelaajille, miten he löysivät hyvän tasapainon hyökkäyssuunnan ja puolustussuunnan välille. Hyökkäyspelaamisemme säilyi samanlaisena kuin Armeniassa ja pelaajamme tekivät hyvää yhteistyötä, Lehkosuo jatkaa.

Kahdella voitolla (Sveitsi vieraissa, Montenegro kotona) Suomi menee varmasti EM-kisoihin. Asetelmat lokakuulle tuskin voisivat olla paremmat?

– Täytyy myöntää, että vieläkin minua hieman korpeavat viime syksyn tappiot Romaniaa ja Sveitsiä vastaan. Jos sieltä olisi tullut tuloksia, olisivat asetelmamme kenties vieläkin paremmat. Tässä ikkunassa teimme sarjatilanteen kuudella pisteellä mielenkiintoiseksi ja lähdemme totta kai lokakuun kahteen peliin sillä mentaliteetilla, että menemme Slovakian EM-kisoihin.

- On selvää, ettei meidän kannata muuta tavoitella. Tavoite on toki kova - alle 21-vuotiaiden EM-kisoihin Suomi on päässyt vain kerran, 15 vuotta sitten - mutta sitä tavoitetta kohti mennään.

Lehkosuon mukaan seuraava askel on ottaa tänään voitosta saadut hyvät kierrokset pikkuhiljaa alas ja alkaa valmistautua kohti lokakuuta.

– Ensimmäinen ottelu vieraissa Sveitsiä vastaan on lähtökohtaisesti lohkon kovin ottelu. Mennään vieraisiin pelaamaan ja pisteiden ottamiseen tarvitaan todella nappisuoritus - mutta kuusi pistettä tässä ikkunassa antoivat kyllä uskoa, että se on täysin mahdollista, Lehkosuo päättää.

Lisää uutisia