AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 13.9.2024

Ennakko: KuPS-VPS

Ennakko: KuPS-VPS

Kuva: Niklas Pehkonen

KuPS saa Mestaruussarjan avausottelussaan vastaansa Kuopion Väre Areenalle Vaasan Palloseuran.

Lauantaina Kuopion Väre Areenalle saapuva Vaasan Palloseura on parantanut tuloskuntoaan viimeisimmissä peleissä. Alkukauden loistavan vireen jälkeen vaasalaiset joutuivat pieneen tappioputkeen, mutta nyt joukkue on jälleen löytänyt pisteitä itselleen. Viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on voittanut yhden, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kolme.

- Vepsu on aina haastava vastustaja, hyvin suoraviivainen ja hyvin selkeä. Tulokset ovat vähän karttaneet heitä, mutta odotamme pelkästään kovaa peliä, KuPS-luotsi Jani Honkavaara toteaa.

Kuopion Palloseura lähtee viiden viimeisen ottelun rutistukseen sarjan piikkipaikalta. Keltamustan leirissä ei olla kuitenkaan lähdetty mopolla moottoritielle, vaan valmistautuminen on tehty tuttuun tapaan rauhassa ja varmasti. Joukkue käytti maajoukkuetauon fiksusti: pelaajat saivat alkuun muutaman päivän lepoa, kunnes valmistautuminen ensimmäiseen Mestaruussarjan otteluun alkoi.

- Mahtavaa, että Mestaruussarja alkaa. Huomenna on tahdonvoimapeli pienen tauon jälleen. Pyrimme ajattelemaan sillä lailla, että nämä ovat kaikki painepelejä, mutta sen pitää tuoda meistä parhaat puolet esiin.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo loman tulleen joukkueelle tarpeeseen. Nuorela pohtii VPS:n roolia Mestaruussarjassa, ja toteaa Raidan olevan todella tiukkojen kohtaamisten äärellä koko loppukauden ajan.

- Loma teki hyvää sekä fyysisesti että henkisesti. Olemme menneet KuPSia kohti pirtein mielin haasteista huolimatta, ja tiedossa on huippukovia matseja koko loppukauden ajaksi. Pääsemme hämmentämään heti mestaruustaistelua, ja toivottavasti onnistumme siinä. Hyviä asetelmia haemme loppuun asti.

- Isossa kuvassa meillä on kai vähän haastajan ja kiusantekijän rooli Mestaruussarjassa. Lähdemme mielenkiinnolla katsomaan, mitä tuliaisia Kuopiosta olisi tuotavissa. Olemme asettaneet omat tavoitteet, ja viimeisillä kierroksilla on paljon pelissä, Nuorela kertoo.

Pelaajatilanne KuPS:n osalta on myös toivotulla mallilla.

- Tilanne on erittäin hyvä, joudutaan jättämään pelaajia kokoonpanon ulkopuolellekin, Honkavaara kertoo.

VPS ei ole onnistunut kuluvalla kaudella voittamaan KuPSia, ja Nuorelan mukaan Jani Honkavaaran luotsaama ryhmä on jopa parantunut kauden edetessä. Nuorela kertoo, että VPS lähtee haastamaan KuPSin positiivisin miettein, vaikka kokoonpanon suhteen Kuopiossa kaivataankin isoja poissaolevia pelaajia.

- KuPS on ollut todella stabiili koko kauden ajan, ja he ovat kyenneet suorittamaan kaikista tasaisimmin hyvällä tasolla. KuPSia vastaan kaikessa on onnistuttava pirun hyvin, koska joukkue pelaa sen verran laadukkaasti, sekä vain monipuolistunut kauden aikana. Tällä hetkellä he vaikuttavat todella vahvalta joukkueelta, ja selkeitä heikkouksia ei ole. Tunnemme kuitenkin KuPSin hyvin, ja tiettyihin asioihin pyrimme iskemään kiinni. Se vaatii kuitenkin nappisuoritusta, ja kyseessä on hankala paikka.

- Kokoonpanon tilanne ei ole ideaali. Pidempien poissaolojen lisäksi pelistä on poissa Vahtera, Engström, Justiniano ja Bashkirov on pelikiellossa. Kyseessä on aika iso nelikko meille, ja jossain määrin voisi kuvitella, että se tuntuu kentällä. Uskomme kuitenkin, että meillä on hyvä kokoonpano, jolla lähdemme haastamaan KuPSia hyvin miettein,

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: de Casseres Christian
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Nummela Kalle


KuPS - VPS Väre Areenalla lauantaina 14.9. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia