AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 14.9.2024

"Luonteen näyttämistä" - Ilves-luotsi Joonas Rantanen iloitsi noususta voittoon

"Luonteen näyttämistä" - Ilves-luotsi Joonas Rantanen iloitsi noususta voittoon

Adeleke Akinyemi johti Ilveksen talkaa-ajoa. (Kuva: Jimi Soinila)

Ilves huudatti lauantaina kotiyleisöään nousemalla Pirkanmaan derbyssä kahden maalin takaa 3-2-voittoon FC Hakasta.

Jännitystä riitti, mutta sinänsä mitään suuria yllätyksiä ottelu ei tarjonnut ainakaan Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantaselle,

– Aika odotetunlainen pelinkuva, ei sinänsä tullut siinä mitään yllätyksiä. Halusimme olla tänään suoraviivaisempia ja eri muodonkin kautta hyökätä. Pelaajamme adaptoituivat siihen lopulta aika hyvin ajatellen kokonaisuutta, miten olemme koko kauden pelanneet ja mitä yritimme tänään tehdä.

– Ensimmäisen jakson haasteet liittyivät puolustuslinjan korkeuteen prässissä. Hakan oli liian helppo päästä viemään hyökkäyksiä syvälle, kun emme liikkuneet riittävästi pystysuunnassa emmekä poikittain. Siitä huolimatta meillä oli ensimmäisellä jaksolla paremmat maalintekopaikat. Kokonaisuutena, jos katson tätä peliä maalintekopaikkojen kautta, niin lukemat ovat ansaitut.

Rantanen kiitteli joukkuettaan hyvästä reagoinnista runkosarjan päätösotteluun, jossa Ilves sai vaivoin raavittua pisteen Gnistanilta keskinkertaisen esityksen jälkeen.

– Ei ole ensimmäinen kerta, kun pystymme kääntämään huonon tuloksen seuraavassa pelissä voitoksi. Se on mielestäni yksi osa kasvutarinaamme tällä kaudella, ja teimme sen taas. Tässä oli jotain samaa kuin VPS-kotipelissä, jossa nousimme tappioasemasta johtoasemaan – tietynlaista luonteen näyttämistä. Sen osalta olen hyvin ylpeä joukkueesta. Vaikka joukkueessa on ollut muutoksia ja pystymme ottamaan tällaisen voiton, niin se kertoo, että pohjat on tehty hyvin ja toisaalta hitsaa joukkuetta yhteen loppukautta ajattelen, Rantanen totesi tyytyväisenä.

Erityismaininnan sai Ilveksen kaksi ensimmäistä osumaa viimeistellyt Adeleke Akinyemi.

– Adeleken suorituksiin täytyy olla tyytyväinen. Kaksi ottelua, kolme maalia ja ollut treeneissä hyvä. Hän on vähän erityyppinen hyökkääjä kuin meillä on ehkä hyökkäyksessä ollut ja on päässyt hyvin joukkueeseen mukaan. Senkin osalta lupaa hyvää loppukautta ajatellen – eikä pelkästään tehot vaan myös työmäärä joukkueen eteen on varsin iso.

Lisää uutisia