AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 15.9.2024

"Heitimme pelin menemään" - Haka-luotsi Andy Smith näki kokemuksen puutteen ratkaisseen

"Heitimme pelin menemään" - Haka-luotsi Andy Smith näki kokemuksen puutteen ratkaisseen

Haka taipui lauantaina Tammelassa. (Kuva: Jimi Soinila)

FC Haka joutui luovuttamaan Pirkanmaan herruuden Ilvekselle, kun Hakan kahden maali ei kestänyt kotijoukkueen rynnistystä, vaan Haka taipui lukemin 2-3 (1-0).

Kahden maalin johdon menettäminen luonnollisesti korpesi koskilaisia.

– Heitimme pelin menemään. Kokemuksen puute maksoi meille. Toisella puoliajalla emme tehneet niitä asioita missä olemme hyviä. Jälleen kerran emme pystyneet puolustamaan takatolppaamme. Meidän täytyy vain mennä eteenpäin ja jatkaa työntekoa, Hakan päävalmentaja Andy Smith manasi ottelun jälkeen.

– Päätöksentekomme oli huonoa tietyissä tilanteissa, mutta se on samalla oppimiskäyrä pelaajille. He oppivat siitä ja se vie heidät seuraavalle tasolle, Smith jatkoi.

Tappio kirpaisee ja kolauttaa Hakan mitalihaaveita, sillä Ilves karkasi voitolla seitsemän pisteen päähän, kun neljä ottelua on Mestaruussarjaa pelaamatta. Hakalla on kuitenkin varma paikka kauden päättävässä Eurolopputurnauksessa ja kokonaisuudessaan kausi on ollut jo nyt vahvasti plusmerkkinen.

– Se mitä olemme tehneet tällä kaudella, on uskomatonta. Uusi joukkue, jotka eivät tunteneet toisiaan, ja siihen nähden olemme pelanneet erittäin hyvin tällä kaudella, Smith antoi tunnustusta miehistölleen tappion jälkeenkin.

Lisää uutisia