AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 19.9.2024

Ennakko: VPS-HJK

Ennakko: VPS-HJK

Kuva: APOLLO PHOTO

Eurounelmien syksy saapuu viimein myös Vaasaan tulevana perjantaina, kun HJK saapuu Vepsun vieraaksi Lemonsoft Stadionille.

Ennakkoasetelma on Klubille tuttu: Voitto on taas kerran otettava, etenkin, kun SJK niisti lisäajan tasurin Boltilta viime viikonloppuna, ja samaan aikaan KuPS kasvatti voitolla eron keulassa kolmeen pisteeseen.

VPS:llä panokset ovat pienemmät: Mitalit ovat jo liian kaukana, ja joukkue on jo varmistanut osallistumisoikeuden Mestaruussarjan jälkeen pelattavaan Europelikarsintaturnaukseen. VPS taistelee kuitenkin loppukauden ajan nälkäisesti paikasta UEFA:n Konferenssiliigan karsinnoissa, ja täten myös perjantain kierroksella tähtäimessä on täysi kolmen pisteen potti kotikentällä.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo kuluneen viikon olleen Vepsulle haastava. Muutoksia kokoonpanoon on myös olosuhteiden seurauksena luvassa.

- Viikko on ollut meille hankala. Meillä on ollut paljon poissaoloja ja sairasteluja. Sen lisäksi Akatemialla oli tärkeä viikko heidän varmistettuaan paikkansa ensi kaudeksi Miesten Kakkoseen. Nousu oli mahtava juttu ja erittäin tärkeä asia seuralle, mutta tietysti miesten edustusjoukkueen suhteen se tarkoittaa sitä, että meillä on ollut harjoituksista paljon pelaajia pois. Hyviä uutisia tuo se, että (Jesper) Engström ja (Joonas) Vahtera palaavat kokoonpanoon, mutta Jobin postina esim. (Antti-Ville) Räisänen joutuu loukkaantumisen vuoksi sivuun huomisesta pelistä

- Olemme treenanneet pienellä porukalla, kun Akatemian mukana olleet pelaajat ovat olleet muualla. Tässä vaiheessa kautta menestymisemme ei ole enää harjoittelusta kiinni, vaan siitä, minkälaisen vireen saamme tulevaan matsiin. Lähdemme haastamaan Klubin mielenkiinnolla, Nuorela toteaa.

Nuorela myöntää, että VPS:n oma pääty on soinut liian monesti peleissä jo pidemmän aikaa. Nuorelan mukaan kyse on enemmänkin yksittäisistä virheistä, kuin puolustuspelissä isossa kuvassa.

- Olemme päästäneet pidemmän aikaa liian paljon maaleja, minkä tiedostamme oikein hyvin. Jos meinasimme olla kärkisijoilla, meidän on pidettävä päämme puhtaana.

- Se ei ole kuitenkaan aina yksinkertaista, koska esim. KuPSia vastaan viime kierroksella pelasimme pallollisesti mielestäni parhaan pelimme vieraskentällä. Se myös helpotti puolustamista, ja isossa kuvassa meillä ei ollut suurempia ongelmia puolustuspäässä. Homma toimi hyvin, mutta silti päästimme kolme aivan liian helppoa maalia selkeiden yksittäisten virheiden seurauksena. Meidän on oltava skarppina ja auttaa toisiamme joukkueena, Nuorela kertoo.

SJK-peliin verrattuna HJK:n kokoonpanossa on joitakin muutoksia. Joona Toivio loukkaantui viimeistelyharjoituksissa eikä ole matkassa. Sivussa on myös viime pelissä HJK:ssa debytoinut Roni Hudd. Hän siirtyi Vaasasta Klubiin elokuun lopussa, ja seurat sopivat siirron yhteydessä, että Hudd ei saa pelata tällä kaudella VPS:ää vastaan. Sen sijaan Liam Möller on sairauden jälkeen taas täydessä pelikunnossa. Santeri Hostikka puolestaan palannee joukkueharjoituksiin ensi viikolla.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: Vihreävuori Riku
4.ET: Juusola Mikko


VPS - HJK Lemonsoft Stadionilla perjantaina 20.9. kello 20.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut
Lisää uutisia