AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 20.9.2024

Suomen Cupin finaalissa herätetään vanha perinne henkiin

Suomen Cupin finaalissa herätetään vanha perinne henkiin

Jukka Turunen ja Hannu Turunen (kesk.) esittelevät cupin pikkupokaaleita syksyllä 1989. (Kuva: Juha Tamminen)

Miesten Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina Tampereella FC Interin ja KuPS:n välillä. Jaossa on Antero Nymanin nimeä kantava muistopalkinto, mutta on jotain muutakin.

Osa muistaa vanhoista Suomen Cupin voittokuvista isojen pokaaleiden rinnalta joukon pienempiä pystejä pelaajien käsissä. Perinne miniatyyripokaaleiden jakamisesta jäi muutama vuosikymmen sitten unholaan, mutta nyt se on päätetty palauttaa nykyteknologiaa hyödyntäen. Pikkupokaaleja on tiettävästi jaettu edellisen kerran 90-luvulla.

– Herätämme 30 vuotta vanhan perinteen henkiin. Miesten Suomen Cupin voittajajoukkueen pelaajat, puheenjohtaja ja päävalmentaja saavat täydellisen kopion Antero Nymanin muistopalkinnosta sekä Naisten Suomen Cupin voittajan pelaajat, puheenjohtaja ja päävalmentaja täydellisen kopion muutama vuosi sitten uusitusta naisten pokaalista, Suomen Cupin kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki iloitsee Palloliiton verkkosivuilla.

Pikkupokaalit on valmistettu 3D-tulostustekniikkaa hyödyntäen.

– Mitalit saa edelleen, mutta pienet, uniikit pokaalit tuovat omanlaisensa pysyvän muiston Suomen Cupin voitosta. Näitä ei saa mistään muualta kuin voittamalla Suomen Cupin ja on upeaa tuoda tämä perinne takaisin, Leivo-Jokimäki päättää.

Lisää uutisia