vko.40 // 30.9.2024

Inter sysäsi FC Lahden tiukkaan paikkaan (FC Inter-FC Lahti 3-1)

Kuva: Tara Jaakkola

Syysaurinko ei hymyillyt FC Lahdelle Turussa. Lahti ei onnistunut murtamaan taikaa, vaan kotijoukkue FC Inter oli vahvempi lukemin 3–1.

Kotijoukkue FC Inter oli ottelun alussa vahvempi, mutta FC Lahti puolusti tiiviisti viiden linjassa ja kyttäsi vastaiskuja. Vastaiskut eivät kuitenkaan realisoituneet ensimmäisellä jaksolla maalipaikoiksi. Ottelu sai dramaattisen käänteen noin 20 minuutin pelin jälkeen. Jordão Cardoso tuli hieman myöhässä tilanteeseen ja taklasi. Taklaus osui Interin Jussi Niskan nilkkaan ja Jordão katseli suoraa punaista korttia.

Alivoimalla pelaaminen pakotti Lahden puolustamaan erittäin syvältä, mutta Inter löysi hiljalleen tilaa Lahden viimeisen linjan edestä ja takaa. Jakson puolivälissä Matias Tamminen keskitti ja Darren Smith puski avopaikasta maalin yli. Hetkeä myöhemmin Smith oli nokikkain Osku Maukosen kanssa, mutta nuori kassari nollasi Inter-hyökkääjän tyylillä. Maukonen nollasi myös Iiro Järvisen huippupaikan ja lahtelaisvahti siivosi itse jälkitilanteen.

Interin myllytys toi lopulta tulosta ja Smith sai maalihanansa auki. Axel Kouame sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen rajalla ja nosti pallon Lahden linjan taa. Smith juoksi pystyyn ja viimeisteli tarkasti alakulmaan hieman puolen tunnin pelin jälkeen. Samoissa kotijoukkueen johtolukemissa siirryttiin myös tauolle.

Lahti tuli toiselle jaksolle sisuuntuneena ja saikin luotua muutaman vaarallisen maalipaikan. Pablo Andraden keskitys erikoistilanteessa löysi Dylan Foxin, mutta australialaisen pusku suuntautui maalin ohi. Luquinhas pääse kokeilemaan rangaistusalueen rajalta ja Interin maalivahti Eetu Huuhtanen joutui venymään pallon kulmapotkuksi. Hieman ennen tuntia komean sommitelman jälkeen Riku Selander pudotti pallon päätyrajalta keskelle, jossa sekä Michael López että Eemeli Virta rynnivät palloon. Huuhtanen sai kuitenkin kauhottua pallon maaliviivalta väljemmille vesille.

Heti tunnin pelin jälkeen Inter kuitenkin rokotti jakson ensimmäisestä paikastaan. Jussi Niska murtautui rangaistusalueelle. Hän näki rangaistusalueen rajalla Dimitri Legbon ja pelasi pallon laitapuolustajalle. Legbo ampui tarkan laukauksen ja tuplasi Interin johdon.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Inter ratkaisi ottelun. Matias Tammisen tulinen veto otti pienen kimmokkeen, mutta Maukonen venyi vielä pallon tielle. Pallo kuitenkin tippui suoraan Johannes Yli-Kokolle, joka ampui ja pallo otti jälleen kimmokkeita ja painui Lahden verkkoon.

Lahti sai vielä kavennusosuman. Juuri kentälle tullut Tommi Jäntti voitti kaksinkamppailun ja sai pelattua palloa eteenpäin. Luke Ivanovic voitti juoksukilpailun ja tökkäsi ottelun ensimmäisellä kosketuksellaan itsensä läpi. Ivanovic käytti paikkansa ja iski ottelun viimeisen osuman. Pisteet jäivät Turkuun lukemin 3–1.