vko.40 // 5.10.2024

EIF jäi tasapeliin viimeisessä kotiottelussaan (EIF-AC Oulu 1-1)

Kuva: Patric Westerlund / EIF

AC Oulu ja EIF päätyivät pistejakoon maalein 1-1 Tammisaaressa lauantai-illan ottelussa.

AC Oulu ja EIF kohtasivat illan Haastajasarjan ottelussa, jossa jo ennen ottelun alkua suurin paine putosi poissa oululaisten harteilta. Sarjapaikka varmistui tulevalle kaudelle päivällä pelatun Haastajasarjan ottelun lopputuloksen jälkeen. Illan lopputulos oli kuitenkin myrkkyä pitkään ottelua johtaneelle kotijoukkueelle, jonka tie Veikkausliigassa päättyi varmuudella tähän kauteen.

Ottelun puhuttavin tilanne sattui jo ensimmäisillä minuuteilla, kun AC Oulun puolustaja Musa Jatta loukkaantui pääpallotilanteessa. Jatan pää osui vastustajan päähän ja sai siitä kovan tärskyn. Lopulta häntä hoidettiin pitkään kentän laidalla ja lopulta hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan. AC Oulu tiedottaa myöhemmin asiasta lisää, kun tiedetään enemmän hänen tilanteesta.

Hoitotoimenpiteet jatkuivat vaihtoalueella pitkään ja ottelu jouduttiin myös keskeyttämään joksikin aikaa. Pelaajat kävivät hetken aikaa pukukopeissa ja sen jälkeen peliä päästiin jälleen jatkamaan.

Laivastonsinisten ilta oli monella tapaa epäonninen, kun maalipaikoissa vastustajan maali ja maalivahti oli selvästi kirottuja. Ensin Ashley Coffeyn varma paikka painui tolppaan ja myöhemmin Danny Barrown läpiajon eteen kerkesi vihreäpaitaisten maalivahti Ramilson Almeida.

Huono tuuri jatkui, kun pitkän lisäajan alussa oululaisten veskari Calum Ward antoi harhasyötön suoraan EIF:n Stanislav Efimoville. Venäläiskeskikenttä syötti boksin reunalla vapaana olleelle Salomo Ojalalle, joka ampui pallon ohi Wardin.

Toisella jaksolla alkoi kortit viuhua ja molemmilta joukkueilta yhdet pelaajat saivat suihkukomennuksen. EIF tuli puoliskolle pirteämmin ja pystyi luomaan pari tilannetta, jotka saivat ainakin katsomossa sykkeet nousuun. Ensimmäisellä jaksolla hassin tehnyt Ward pelasi kuitenkin hyvän pelin lopulta maalilla ja turvasi yhden pisteen omalle joukkueelle.

Ashley Coffeyn pitkä kuivakausi päättyi 75. minuutilla. Santeri Silander keskitti takatolpalle, josta Otto Salmensuu jatkoi pallon päällään maalin eteen. Brittihyökkääjä sai pelivälineen eteensä ja pääsi tälläämään Selectin verkon perukoille. Miehen tuuletuksista päätellen iso apina karisi pois selästä ja helpotus paistoi naamalla vielä pelin jälkeen Ruudun haastattelussa. Coffeylla oli vielä mahdollisuus toiseenkin osumaan, mutta veto viuhui ohi maalista.

Kun peliä oli pelattu reilut 80 minuuttia, nousi ensimmäinen punainen kortti AC Oulun Dimitris Metaxasille ja hän on poissa kauden viimeisestä ottelusta. Ottelun lopussa nähtiin vielä toinen punainen, kun tammisaarelaisten Kingsley Gyamfi sai taklauksestaan toisen keltaisen ja näin päättyi hänen urakkansa myös tältä kaudelta.