AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 7.10.2024

AC Oulun Musa Jatta selviämässä säikähdyksellä - käsky vaihtoon lauantaina oli välttämätön ratkaisu

AC Oulun Musa Jatta selviämässä säikähdyksellä - käsky vaihtoon lauantaina oli välttämätön ratkaisu

Musa Jatta on toipumassa kovasta tällistä. (Kuva: AC Oulu)

Lauantain EIF – AC Oulu -ottelun alkuminuuteilla sattui äärimmäisen ikävä loukkaantuminen, jossa Musa Jatta löi päänsä ja hänet jouduttiin kiidättämään ambulanssilla sairaalaan.

AC Oulun toppari Musa Jatta löi päänsä vastustajan kanssa puskutilanteessa ja jäi iskun seurauksena makaamaan kentän pintaan. Performance coach Luke Robertson oli välittömästi paikalla tarkistamassa pelaajan kunnon. Ammattimiehen varmuudella, pelaajan vastustelusta huolimatta, Robertson teki oikean ratkaisun ja keskeytti Jattan pelin.

Vaihtopenkillä Jattan vointi yllättäen heikkeni ja hän lyyhistyi tartaanille. Topparin matka jatkui ambulanssilla Helsinkiin Meilahden sairaalaan. Kuvauksissa ei ilmaantunut vakavia löydöksiä ja pelaajan voinnin kohentuessa hänen annettiin matkustaa kotiin joukkueen mukana. Jattan seuranta ja jatkohoito toteutetaan Terveystalolla Oulussa.

Ikävästä tilanteesta selvittiin säikähdyksellä Robertsonin nopean reagoinnin ja ammattitaidon ansiosta. Jos pelaajan olisi annettu jatkaa peliä, seuraukset olisivat voineet olla hyvin vakavat.

Lisää uutisia