AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 15.10.2024

Juhani Pikkarainen odottaa päätöskierrosta – ”Lähtöasetelmat ovat mielenkiintoiset”

Juhani Pikkarainen odottaa päätöskierrosta – ”Lähtöasetelmat ovat mielenkiintoiset”

Juhani Pikkarainen odottaa päätöskierrosta. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan jatkosarjat huipentuvat lauantaina pelattavaan päätöskierrokseen. Samalla ratkeaa myös Veikkausliigan tämän kauden mestari.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä KuPS:lla ja Ilveksellä on mahdollisuudet mestaruuteen. KuPS:lla on päätöskierrokselle lähdettäessä kahden pisteen johto ja tasapisteissä Ilveksellä on parempi maaliero.

- Lähtöasetelmat ovat mielenkiintoiset, eivät voisi juuri mielenkiintoisimmiksi mennä. Jos saisi päättää, niin oltaisiin varmaan KuPS:n kanssa toisinpäin. Tässä tarvitaan vähän HJK:lta apuja, mutta ei kai siinä ole muuta mahdollisuutta kuin hoitaa se oma viimeinen peli loppuunmyydyn Tammelan edessä. Päätetään kausi kunnialla, se riittää mestaruuteen tai se riittää hopeaan, mutta joka tapauksessa ollut aika nappikausi, ihan sama mitä siellä Kuopiossa sitten tapahtuu. Mutta olisi se aikamoinen unelmien täyttymys, että siitä vielä se mestaruus saataisiin. Sitä ei olisi varmaan hirveän moni ennen kauden alkua odottanut, Ilveksen toppari Juhani Pikkarainen miettii lähtökohtia Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Ilves on siis varmistanut vähintään hopeamitalin ja paikan eurokentille myös ensi kaudeksi. Pikkaraisen mukaan kausi on ollut jo menestys, mutta kulta olisi kirsikka kakun päällä.

- Ennen kauden alkua oli otettu tällainen tilanne aika mielellään. Meidän tavoite joukkueen sisällä oli mitalisija ja europaikka sitä kautta. Se saavutettiin aika hyvissä ajoin. Tietyllä tavalla voi ajatella, että on se kultaa tai hopeaa, niin kaikki on plussaa, mutta kyllä se nälkä kasvaa syödessä, vanha klisee. Olisi se tietynlainen pettymys, jos me ei sitä kultaa nyt saada. Mutta jos KuPS hoitaa kaikki loput pelinsä, niin voi ajatella, että he ovat sen tietyllä tavalla ansainneet. Nappikausi ollut joka tapauksessa Ilvekselle ja tamperelaiselle fudikselle.

Parin vaikeamman kauden jälkeen Ilveksessä puhaltavat tällä hetkellä positiiviset tuulet. Tällä hetkellä keltavihreä tulevaisuus näyttää hyvältä.

- Ihan varmasti, olemme vähän edellä aikataulusta, jos tällä kaudella oli tavoitteena pelkästään mitali. Kirkkaammista mitaleista taistellaan, niin ollaan aikataulua edellä ja varmasti hyvällä polulla suomalaisessa jalkapallossa.

Uusin Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

Lisää uutisia