AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 16.10.2024

Mika Lehkosuo Pikkuhuuhkajien tilanteesta: "Matka on vielä kesken"

Mika Lehkosuo Pikkuhuuhkajien tilanteesta: "Matka on vielä kesken"

Mika Lehkosuo sai taas ilonaiheita tiistaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue voitti tiistaina Tampereen Tammelassa Montenegron Naatan Skyttän kahdella maalilla 2-1.

Tulos tiesi sitä, että Pikkuhuuhkajat etenee marraskuussa pelattaviin EM-jatkokarsintoihin saalistettuaan 20 pistettä kymmenestä ottelusta.

Joukkueen päävalmentaja Mika Lehkosuo on karsintalohkon lopputulokseen tyytyväinen.

- Matka on vielä kesken, Lehkosuo toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

- Näkisin kyllä, että jatkopaikka on hyvä saavutus. Totta kai, kun päästiin noin lähelle suoraa jatkopaikkaa, se jättää sopivasti likaa hampaankoloon. Matkastamme pitää kuitenkin olla iloinen - miten olemme yhdessä kasvaneet pelaamaan hyvää jalkapalloa. Teemme yhteistyötä pelin periaatteidemme ja avaintilanteidemme kautta: miten tehdään maalit, estetään maalit, voitetaan pelejä. Valmentajankin näkökulmasta on ollut upeat puolitoista vuotta tämän ryhmän kanssa, Lehkosuo summaa.

Suomen matka jatkuu marraskuun kaksiosaisissa jatkokarsinnoissa. Vastustajiksi voi tulla Kroatia, Tshekki, Norja, Belgia tai Georgia. Arvonta on torstaina.

- Siellä on vähän erilaisia vastustajia. Odotamme arvonnan tulosta, että pääsemme vastustajan kimppuun ja aloittamaan sen analysointia, Lehkosuo huomauttaa.

Lisää uutisia