AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 16.10.2024

Vahvaan rooliin syksyllä noussut puolustaja Topias Inkinen jatkaa FC Lahdessa

Vahvaan rooliin syksyllä noussut puolustaja Topias Inkinen jatkaa FC Lahdessa

Topias Inkinen on selättänyt loukkaantumiset. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja puolustaja Topias Inkinen ovat solmineet pelaajasopimuksen, joka pitää nuoren puolustajan Lahdessa kauden 2026 loppuun asti.

Tällä kaudella debytoinut ja neljä liigaottelua pelannut Inkinen on vasta 21-vuotias. FC Kuusysissä jalkapallon aloittanut Topias Inkinen siirtyi täksi kaudeksi FC Lahteen. Hän pelasi talvella viidessä Liigacupin ottelussa, mutta liigadebyyttiä Inkinen joutui odottamaan pitkälle syksyyn.

Hän selätti alkukaudesta vaivanneet loukkaantumiset ja asteli FC Lahden avaukseen syyskuussa ottelussa AC Oulua vastaan pelaten täydet 90 minuuttia. Inkinen valtasi hyvillä otteillaan paikan avauksesta ja on siitä lähtien pelannut liki kaikki minuutit. Nuori puolustaja jatkaakin hyvää syksyään mieluusti Lahdessa.

– Minulla on jatkosta hyvät fiilikset sopimuksesta ja siitä, että saan jatkaa. Kova treeni on tuottanut tulosta ja tästä jatketaan eteenpäin. Olen vihdoin päässyt takaisin kuntoon ja pelaamaan. Treeniympäristö on ollut hyvä ja käytettävissä on fysioterapeuttia ja fyysistä valmentajaa, jotka ovat auttaneet tulemaan kuntoon.

- Pallollinen treeniympäristö on ollut ihan eri tasolla Kakkoseen verrattuna, joten olen päässyt kehittymään pallollisesti, fyysisesti ja myös ihmisenä. Kopissa on monta erilaista kulttuuria ja se on ollut rikkaus, Inkinen aloittaa.

FC Lahden joukkueella on edessään lauantaina tärkeä ottelu, jonka jälkeen joukkue pääsee toivottavasti lepäämään ja keskittymään seuraavaan kauteen. Nuorukainen ei hätkähdä isoista paineista, vaan uskoo, että treenikentällä tehty työ kantaa lauantaina hedelmää. Seuraavaksi kaudeksi Inkinen haluaa vakiinnuttaa paikkansa liigassa ja tietää keinot siihen.

– Vedämme kaikki kauden viimeiset treenit täydellä fokuksella ja karsimme ympäriltä kaiken ylimääräisen. Haluttu tulos irtoaa lauantaina ihan meidän omalla hyvällä pelillämme. Haluamme hallita peliä ja pitää samalla pelaamisessa tietyn rentouden. Sillä se tulos tulee.

- Ensi kaudella on tärkeintä pysyä kunnossa ja huoltaa kroppaani entistä paremmin. Se mahdollistaa tasapainoisemman treenaamisen. Sitä kautta uskon, että pääsen pelaamaan enemmän ja vakiinnutan paikkani, Inkinen kertoo.

Topias Inkinen ja muut FC Lahden tähdet kohtaavat lauantaina 19.10. Hiihtiksellä tuiki tärkeässä pelissä Ekenäs IF:in. Ottelussa on panoksena FC Lahden suora säilyminen Veikkausliigassa.

Lisää uutisia