AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2024

Ilvekselle kaksi merkittävää jatkosopimusta

Ilvekselle kaksi merkittävää jatkosopimusta

Lauri Ala-Myllymäki jatkaa Ilveksessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Tampereen Ilves on tehnyt jatkosopimukset seuran omien kasvattien Tatu Miettusen ja Lauri Ala-Myllymäen kanssa. Tatu Miettusen sopimus on mallia 1+1 vuotta, ja Lauri Ala-Myllymäen kaksi vuotta.

Miettunen, 29, debytoi Ilveksen edustusjoukkueen mukana jo Ykkösliigassa kaudella 2014. Tuon kauden jälkeen Ilveksen ja Miettusen noustessa Veikkausliigaan, on pääsarjatasolla tullut pelejä kymmenellä kaudella yhteensä kymmenellä kaudella.

Veikkausliigassa Miettunen on voittanut joukkueen kanssa pronssia kaudella 2017. Palkintokaapista löytyy myös kaksi Suomen Cupin voittoa kausilta 2019 ja 2023. Molemmissa finaaleissa Miettunen onnistui maalinteossa.

- Pitkä matka on tultu Ykkösestä ja nyt taistellaan mestaruudesta. Kaikenlaista on tapahtunut, mutta eteenpäin ollaan menty joukkueena ja organisaationa. On ollut hienoa olla tuossa matkassa mukana, Miettunen kommentoi Ilveksen verkkosivuilla.

Tällä kaudella puolustaja on esiintynyt jokaisessa Ilveksen virallisessa ottelussa, ja kuuluu joukkueen kapteenistoon.

- Arvostan Ilvestä ja Ilves on aina arvostanut minua. Homma toimii ja tämä on hyvä paikka olla ja kehittyä edelleen. Pallollinen pelaaminen ja varmaan puolustuksen kontrollointi on mennyt eteenpäin.

27-vuotias keskikenttäpelaaja Lauri Ala-Myllymäki debytoi Ilveksen paidassa 16-vuotiaana Ykkösliigassa kaudella 2013. Tämän jälkeen vyölle on kertynyt pelejä Veikkausliigassa 203 kappaletta. Tällä kaudella Ala-Myllymäki on pelannut Veikkausliigassa 20 ottelussa ja tehnyt kolme maalia.

Myös Ala-Myllymäki oli mukana voittamassa Veikkausliigan pronssia kaudella 2017, sekä Suomen Cupia vuonna 2019.

UEFA:n Konferenssiliigan karsinnoissa Ala-Myllymäelle tuli neljässä ottelussa yhteensä 169 minuuttia peliaikaa. Toisessa osaottelussa Austria Wieniä vastaan "Lämmi" iski tärkeän Ilveksen ottelun avausmaalin, ja toi joukkueen otteluparissa tasoihin.

- On ollut ilo tavallaan kasvaa tässä Ilveksen kanssa. Nuorena pääsin debytoimaan Ykkösessä ja sieltä noustiin liigaan joukkueen mukana. Siellä oli hyviä vaiheita ja sen jälkeen toki vaikeampia kausia, mutta nyt on ollut taas suunta ylöspäin. Viimeiset vuodet ollaan koko ajan pystytty rakentamaan sen vanhan päälle, Ala-Myllymäki sanoo.

- Mielelläni jatkan täällä. Täällä on tosi hyvä meininki päällä, ja ehdottomasti kun halu oli molemminpuoleinen niin ilolla jatkan. Varmasti myös seuraavat kaudet tämän kauden ohella tulevat olemaan kiinnostavia ja siistejä.

Lisää uutisia