AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2024

Tärkeä jatkosopimus AC Oululle - kapteeni Niklas Jokelainen jatkaa Laivastonsinisissä

Tärkeä jatkosopimus AC Oululle - kapteeni Niklas Jokelainen jatkaa Laivastonsinisissä

Niklas Jokelainen on tärkeä lenkki AC Oulun miehistössä. (Kuva: Juha Tamminen)

Oulun oma poika Niklas Jokelainen ja AC Oulu ovat solmineet kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen, jossa on vuoden optio. Tämä pitää keskikenttäpelaajan kotimaisemissa ainakin kauden 2026 loppuun asti.

Jokelainen on tuttu oululaisyleisölle ja hän on noussut monen suosikkipelaajaksi. "Nikke" puki Laivastonsinisen peliasun ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana, kun joukkue pelasi Ykkösessä. Parin orastavan Ykkösen kauden jälkeen tie kävi ulkomaiden ja parin kotimaisen seuran kautta takaisin Ouluun kaudelle 2020.

- Todella iloinen ja kiitollinen seuralle jatkosopparista. Kyllä tuli mietittyä pidempään tulevaisuutta ja sitä missä voisin kehittyä pelaajana, sekä mikä olisi itseä kiinnostava projekti. Aika nopeasti AC Oulun kanssa kuviot selkeni ja itsellä oli kova halu jatkaa tutussa ympäristössä. Toki kiinnostusta muualta oli ja jotain neuvottelujakin tuli käytyä, ulkomailta ei tullut vastaan mitään järkevää tähän hetkeen, Jokelainen kertoo sopimuskuvioista.

Alkava kausi on 24-vuotiaalle keskikenttäpelaajalle jo seitsemäs Laivastonsinisissä ja viides yhtämittaisesti. Viime kaudella Jokelainen valittiin joukkueen äänestämänä kapteeniksi ja hän on kantanut kapteeninnauhaa ylpeänä AC Oulun paidassa. Virallisia otteluita pelimiehellä on Laivastonsinisten riveissä 154 ja olettaa sopii, että uudella sopimuskaudella juhlitaan myös hänen 200 ottelun rajapyykkiään jossain vaiheessa. Veikkausliigaotteluitakin herralla on seuran paidassa 93 ottelua, joten rajapyykkiä silläkin saralla ylitetään jo ensi kaudella.

- Vaikka tässä on haastava kausi takana, koen kuitenkin että tämä seura on menossa eteenpäin ja haluan olla mukana saavuttamassa isompia asioita. Omalla uralla tavoitteet on kehittyä ja lisätä työntekoa tulevina kausina. Myös tuloksellisesti haluan tehdä maaleja, luoda maalipaikkoja ja antaa maalisyöttöjä. Kuitenkin tärkeimpänä pyrin tekemään kaiken jatkossa sen eteen, että tämä joukkue voittaa pelejä ja saavuttaa jotain konkreettista, Jokelainen lisää tavoitteistaan.

AC Ouluun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen on enemmän kuin iloinen kapteenin sitouttamisesta riveihin jatkossakin.

- Erittäin ylpeä, että saatiin solmittua Niken kanssa uusi pitkä sopimus. On ollut hienoa seurata Niken kasvua pelaajana ja ihmisenä vuosien varrella. Hän on todella tärkeä palanen joukkueelle sekä koko seuralle myös tulevaisuudessa, Heikkinen sanoo.

- Niken pelaaminen on kehittynyt monipuolisesti vuosien mittaan ja sen myötä hän on toiminut täysin ansiosta joukkueen kapteenina tällä kaudella, eikä mies ole vielä lähellekään parhaita pelivuosiaan. Terveenä pysyessään ja paremmin toimivassa kollektiivissa tulee olemaan yksi Veikkausliigan parhaista pelaajista ensi kaudella.


Lisää uutisia