vko.42 // 19.10.2024

FC Lahti juuttui tasapeliin ja tie vei karsintoihin (FC Lahti-EIF 0-0)

FC Lahden kausi ei saanut päätöstä vielä lauantaina Hiihtiksellä. Lahti ja putoamisensa jo varmistanut Ekenäs IF tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä. Tulos tietää sitä, että Lahden kausi jatkuu liigakarsinnoissa.

FC Lahti sai otteluun vauhdikkaan alun. Pablo Andrade nousi Ekenäs IF:in rangaistusalueelle ja keskitti. Pallo kimpoili Samuel Pasaselle, joka puski. Ramilson Almeida venyi kuitenkin komeaan haamutorjuntaan.

Ensimmäinen jakso eteni Lahden komennossa. Lahti sai toisen huippupaikkansa hieman ennen jakson puoliväliä. Andrade antoi tarkan vapaapotkun ja Matias Vainionpää puski. Almeida venyi kuitenkin toistamiseen ja vapauttava avausmaali jäi syntymättä. Lahtelaishallinnasta huolimatta tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toiselle jaksolle osat vaihtuivat. FC Lahti ei saanut pidettyä palloa kontrollissa ja EIF hallitsi kenttätapahtumia. Jakson alussa Nasiru Mohammed pelasi pallon keskelle. Roni Pietsalo pääsi painamaan avopaikasta, mutta pallo meni niukasti ohi lahtelaismaalin. Osku Maukonen joutui jakson aikana myös poimimaan muutaman vedon.

Aivan lopussa Lahti haki voittoa riskillä. Luke Ivanovic karkasi laidalta puolittain läpi, mutta Almeida venyi jälleen. Seuranneesta kulmapotkusta Vainionpää puski jälleen, mutta tällä kertaa tammisaarelaisten pelastavaksi enkeliksi nousi Joel Lehtonen, joka siivosi pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Tämän lähemmäs Lahti ei päässyt ja pisteet tasattiin lukemin 0–0.