AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 22.10.2024

"Nämä eivät ole normaaleja otteluita" - FC Lahti kovassa paikassa Pietarsaaressa keskiviikkona

"Nämä eivät ole normaaleja otteluita" - FC Lahti kovassa paikassa Pietarsaaressa keskiviikkona

Ricardo Duarte tietää karsinnan haasteet. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa karsijanpaikalle jäänyt FC Lahti matkaa ruotsinkielisen Pohjanmaan ytimeen Pietarsaareen Ykkösliigan hopeajoukkueen FF Jaron vieraaksi. Ottelun teema on selvä – tulos tai ulos.

FC Lahti kamppaili viime lauantaina suorasta säilymisestä Hiihtiksellä sarjasta putoamisensa jo varmistanutta Ekenäs IF:iä vastaan. Lahti hallitsi kamppailua ensimmäisen jakson ajan, mutta ei saanut kuparista rikki. Toisella jaksolla EIF otti hallinnan. Osku Maukonen joutui venymään muutamaan otteeseen. Lahti sai vielä lopussa lyhyen hyvän jakson, mutta maali jäi Hiihtiksellä syntymättä Matias Vainionpään puskun pysähtyessä vastustajan maaliviivalle. Pisteet tasattiin maalittomalla tuloksella.

IFK Mariehamn voitti oman ottelunsa Oulussa, joten se tiesi Lahden joutumista liigakarsintoihin. Lauantain pettymys on nyt käsitelty ja joukkue on valmistautunut taistelemaan liigapaikasta pidemmän kaavan kautta.

Liigakarsinnat ovat oma maailmansa. Kaksiosaisessa otteluparissa ei ole käytössä enää vierasmaalisääntöä. Ratkaisu haetaan tarvittaessa aina rangaistuspotkukilpailusta asti. Otteluparissa on myös käytössä videoerotuomari eli VAR. Yksi liukastuminen, yksi taklaus tai yksi syöttö voi ratkaista tiukan otteluparin ja liigapaikan.

FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte on ollut karsinnoissa ennenkin, joten hän tietää, mitä niissä vaaditaan.

– Karsintaotteluissa moni luulee, että liigajoukkueella on helpompaa. Itse näen asian päinvastoin. Joukkue, joka joutuu karsintoihin on ollut läpi kauden vaikeuksissa. Ykkösliigasta karsintoihin pääsevä joukkue on puolestaan voittanut ja saanut onnistumisia läpi kauden. Minulla on kokemusta näistä peleistä ja nämä eivät ole normaaleja Veikkausliigan tai Ykkösliigan otteluita. Henkisillä jutuilla on iso merkitys.

- Tällä ottelulla on myös suorat vaikutukset toiseen otteluun. Meillä ei ole varaa sooloiluun, vaan meidän pitää noudattaa pelisuunnitelmaa, jotta pääsemme tavoitteeseemme, Duarte ennakoi.

Lahti pääsee lähtemään Pietarsaareen varsin hyvässä terveystilanteessa. Varmasti sivussa on vain Julius Tauriainen. Daniel Koskipalo ja Eemil Laamanen ovat harjoitelleet jo hetken muun joukkueen mukana, mutta kaksikon pelikunto on vielä kaukana optimaalisesta. Valmennusjohto saa jälleen käyttöönsä pelikieltonsa kärsineen Jordão Cardoson ja flunssasta toipuneen Felix Straussin.

Veikkausliigan karsinnan avausosa FF Jaro - FC Lahti Pietarsaaren Keskuskentällä keskiviikkona 23.10. kello 18.30. Veikkausliigan karsinnan ottelut suorana Ruudusta.

vko.43 // 22.10.2024
Lisää uutisia