4-3-3
vko.23 // 7.6.2024

FC Haka palasi voittojen tielle (FC Haka-IFK Mariehamn 2-0)

Evangelous Patoulidis teki Hakan molemmat maalit. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka palasi voittojen tielle kaatamalla Tehtaan kentän perjantai-illassa IFK Mariehamnin 2-0.

FC Hakan päävalmentaja Andy Smith nosti avauskokoonpanoon takaisin Evangelos Patoulidisin, joka kiitti luottamuksesta iskien ottelussa kaksi maalia. Ensimmäinen osuma syntyi 23. minuutilla ja lähti liikkeelle Elias Mastokankaan oikealta antamasta keskityksestä, mikä kuitenkin leijui kaikkien yli ja pysyi viivaa hipoen juuri ja juuri kentällä. Patouldisi kävi noutamassa pallon itselleen, otti muutaman askeleen kohti keskustaa ja laukoi pelivälineen ehkä hieman yllättäenkin vasempaan ylänurkkaan IFK-puolustuksen välistä.

Belgialaisen toinen osuma syntyi toisen jakson alkuun 53. minuutilla. Laitahyökkääjä poimi IFK:n epäonnistuneen purkupallon itselleen ja laukoi pallon kuudentoista nurkasta kauniisti oikeaan takanurkkaan. Laukaus otti matkalla pienen kimmokkeen IFK-puolustajasta, mikä teki vieraiden maalissa pelanneen Matias Riikosen tehtävästä lähes mahdottoman.

Haka-maalissa Anton Lepola puolestaan teki pieniä ihmeitä, sillä miehen ilmiömäinen peli oli avainasemassa siinä, että pisteet Valkeakoskelle jäivät. Lepolan esitti ottelussa tukun huipputorjuntoja molemmilla jaksoilla ja piti näin viimeisenä lukkona huolen, että kotijoukkue selvisi illasta nollapelillä ja kolmella pisteellä.