AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 16.5.2023

"Koitetaan saada hyvät bileet pystyyn Kauppiin" - TamU haastaa Interin 2009 cup-finaalin uusinnassa

"Koitetaan saada hyvät bileet pystyyn Kauppiin" - TamU haastaa Interin 2009 cup-finaalin uusinnassa

TamU-faneja Suomen Cupin finaalissa 2009. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskiviikkona TamU pääsee hakemaan jättiläisen kaatoa altavastaajan asetelmasta, kun Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa vieraaksi saapuu Veikkausliigassa pelaava FC Inter.

Edellisen kerran TamU ja FC Inter kohtasivat Suomen Cupissa vuonna 2009. Tällöin kyseessä oli kilpailun finaali, joka pelattiin lokakuun lopulla Töölön jalkapallostadionilla. Ottelussa TamU siirtyi johtoon Jonne Hjelmin maalilla, mutta paikalle saapunut runsaslukuinen tamperelaisyleisö joutui lopulta pettymään, kun turkulaiset veivät pokaalin nimiinsä Kennedy Nwangangan ja Timo Furuholmin maaleilla.

Yhteistä on myös nykyjoukkueilla, sillä Inter-luotsi Jarkko Wiss ja TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa tuntevat toisensa pitkältä ajalta, sillä he pelasivat junioreissa ja TPV:n edustuksessa useamman vuoden samaan aikaan. Entiset pelikaverit ovat olleet vuosien mittaan yhteyksissä, ja arvontatuloksen selvittyä Wiss soitti heti Listenmaalle. Listenmaa on seurannut Wissin tekemistä ja näkee siinä tiettyjä sapluunoita.

- Jallun pelikirjassa puolustaminen on aina ollut tiivistä, ja vastahyökkäyksiin lähdetään nopeasti, Listenmaa sanoo TamU:n verkkosivuilla.

Vaikka vastassa onkin liigajoukkue, peruskuviot TamU:n pelaamisessa pysyvät samoina, vaikka Listenmaa ounasteleekin, että Interiä vastaan voidaan joutua puolustamaan tavallista syvemmältä. Listenmaa korostaa erityisesti ottelun alun tärkeyttä.

- Heillä on pieni tappioputki takana, niin itseluottamus ei varmaan ole täpissä. Koitetaan olla oikein ilkeä joukkue keskiviikkona.

Kaikkinensa Listenmaa odottaa innolla keskiviikkoa kuten varmasti koko sininen seurayhteisö.

- Päästään ilman paineita nauttimaan tilanteesta ja tapahtumasta. Koitetaan saada hyvät bileet pystyyn Kauppiin.

TamU - FC Inter Kaupin jalkapallostadionilla keskiviikkona 17.5. kello 18.00. Suomen Cupin otteluita voi seurata myös suorina lähetyksinä Ruudussa.

Lisää uutisia